Teatteri Henkireikä Haukivuorelta sai kutsun valtakunnalliseen Nuori näyttämö -tapahtumaan Tampereelle

Päätösfestivaali on lähtölaukaus Tampereen teatterikesälle.

Sanna Saloviin

Teatteri Henkireiän nuoriso-osasto onnistui erinomaisesti esityksessään Mikkelin teatterissa huhtikuussa ja
Teatteri Henkireiän nuoriso-osasto onnistui erinomaisesti esityksessään Mikkelin teatterissa huhtikuussa ja

Nuori näyttämö -paikallisfestivaaleilta valtakunnalliseen tapahtumaan kutsutut ryhmät on julkistettu. Elokuun 4.—5. päivänä järjestettävässä päätösfestivaalissa on Mikkelin alueelta mukana teatteri Henkireikä esityksellään Tuntemattoman eläimen jäljet. Sen on ohjannut Sanna Saloviin.

Muut mukaan kutsutut ryhmät ovat Squad#1Tampereelta esityksellä Ainon aito mä, Teatteri Koomaa Keminmaalta esityksellä On isis, Tapiolan musiikkilukio esityksellään Carmina sekä Kotkan nuorisoteatteri, joka esittää saman näytelmän kuin haukivuorelaiset.

Nuori näyttämö -hankkeeseen ovat vuosina 2016–18 osallistuneet Suomen kansallisteatteri, Helsingin kaupunginteatteri, Tampereen työväen teatteri, Kotkan kaupunginteatteri, Kemin kaupunginteatteri sekä Mikkelin teatteri ja Varkauden teatteri.

Helsingin teatterit tekivät historiassaan ensimmäistä kertaa yhteistyötä keväällä 2018 järjestäessään yhteisen, koko pääkaupunkiseudun nuorten teatterifestivaalin.


Työväen näyttämöiden liiton tuottaman Nuori näyttämö -teatterihankkeen päätösfestivaali käynnistää samalla Tampereen teatterikesän.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet