Kumisevia bassoja konsertissa Mikkelissä — Syvyyksistä valoon -konsertti vie pyhäinpäivän tunnelmiin

Syvyyksistä valoon on ensimmäinen Mirvan enkelit 2-laulumusiikin konserttisarjan konserteista.

Kristjan Mõisnik (vas.) ja Henri Uusitalo (oik.) tulkitsevat pianisti Mirva Helskeen kanssa oopperateoksia.
Kristjan Mõisnik (vas.) ja Henri Uusitalo (oik.) tulkitsevat pianisti Mirva Helskeen kanssa oopperateoksia.

Mikkelin musiikkiopiston salissa kuullaan pyhäinpäivän alla, sunnuntaina 27. lokakuuta kumisevia bassoja. Konsertissa bassot Kristjan Mõisnik ja Henri Uusitalo tulkitsevat pianisti Mirva Helskeen kanssa Schubertin, Loewen, Merikannon ja Brahmsin teoksia.

Syvyyksistä valoon -konsertin lauluissa pohditaan ihmisen suhdetta tuonpuoleiseen ja pelastukseen esimerkiksi Raamatun teksteihin sävelletyin lauluin.
Kristjan Mõisnik on Suomessa ja kansainvälisillä oopperalavoilla työskentelevä basso, joka opettaa oopperauransa ohessa myös Sibelius-Akatemiassa. Henri Uusitalo opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemialla laulumusiikin koulutusohjelmassa Kristjan Mõisnikin johdolla.

Mirva Helske on Mikkelin musiikkiopiston säestäjänä toimiva pianisti ja Syvyyksistä valoon on ensimmäinen Mirvan enkelit 2-laulumusiikin konserttisarjan konserteista. Niissä vierailevat oopperalaulun ammattilaiset esiintyvät hänen kanssaan erilaisin teemoin.

Konsertit toteutetaan Etelä-Savon kulttuurirahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella, yhteistyössä Mikkelin musiikkiopiston kanssa.

Syvyyksistä valoon — Bassojen konsertti Mikkelin musiikkiopiston salissa sunnuntaina 27. lokakuuta kello 15.