Harrastajateatterit ovat pääosassa Mikkelin teatterissa elokuussa kahtena lauantaina — Suurella näyttämöllä luvassa ilmaisia esityksiä

Kyseessä ovat Vimma-harrastajateatteripäivät.

Henri Väisänen

Mikkelin teatterissa on elokuussa näytöksiä, joihin on vapaa pääsy.
Mikkelin teatterissa on elokuussa näytöksiä, joihin on vapaa pääsy.

Harrastajateatterit pääsevät Mikkelin teatterin suurelle näyttämölle elokuussa kahtena lauantaina.

Lauantaina 17. elokuulla Mikkelin teatterilla alkaa Vimma -harrastajateatteripäivät. Silloin ilmaisutaidon ryhmä Kipinä ja Mikkelin tyttöteatteri valtaavat teatterin suuren lavan. Seuraavan viikon lauantaina 24.8. lavalle taas astuvat Vivat ja Luova laboratorio.

Kipinä esittää Pentin ja Anjan tarinan, Mikkelin Tyttöteatteri Vaietut-esityksen, Vivat 48 minuuttia -esityksen ja Luova Laboratorio Oneiros — Uni -nimisen esityksen.

Mikkelin teatteri haluaa päästää harrastajateatterit suurelle näyttämölle, koska teatterin toiminta lähti aikoinaan käyntiin harrastajateatteri Työväenyhdistyksen näytelmäseuran perustamisesta.

— Haluamme juhlavuoden kunniaksi nostaa esille myös teatterin harrastajia, sillä se intohimo ja sydän, millä he teatteria tekevät on ollut syy myös Mikkelin teatterin syntymiselle, Mikkelin Teatterin markkinointisuunnittelija Saara Pylvänäinen sanoo.

Tapahtuma alkaa kumpanakin päivänä kello 15 ja yksittäiset esitykset kestävät noin tunnin ajan. Niiden välillä on väliaika. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vimma-harrastajateatteripäivät 17. ja 24. elokuuta Mikkelin teatterissa klo 15 alkaen. Vapaa pääsy.