Mikkelin museot ilahduttavat monipuolisella oheisohjelmallaan — Päämajamuseossa tutkaillaan talvisotaa käsittelevää lautapeliä ja Suur-Savon museossa vietetään kekrikekkereitä

Pride-päivän kunniaksi Mikkelin taidemuseoon, Suur-Savon museoon ja Päämajamuseoon on maksuton sisäänpääsy lauantaina 12. lokakuuta.

Juha Marttinen sekä Aini (6) ja Unna Marttinen (3) tarkastelemassa kekripöydän antimia Suur-Savon museon pihalla Museoiden yössä syksyllä 2017. 
Juha Marttinen sekä Aini (6) ja Unna Marttinen (3) tarkastelemassa kekripöydän antimia Suur-Savon museon pihalla Museoiden yössä syksyllä 2017. 

Lauantaina 12. lokakuuta Mikkelissä on pride-päivä ja sen tiimoilta myös kolmessa museoon on ollut vapaa pääsy. Mikkelin taidemuseon, Suur-Savon museon ja Päämajamuseon ovet ovat avoinna kello 17 saakka. Pride-tapahtuma torilla alkaa kello 18.

Perjantaina 18. lokakuuta vietetään valtakunnallista satupäivää. Mikkelin taidemuseossa on tarjolla satuhetki kello 9 alkaen. Sadun jälkeen voi jäädä auttamaan velhoa, jonka sadusta ovat sanat hukassa.

Jo pari päivää aiemmin, 16.10. Suur-Savon museossa toteutetaan valtakunnallisen satupäivän etkot. Satuhetki museossa alkaa kello 9.30 ja sen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus suunnitella itselleen oma satuhahmo.

Kahden viikon kuluttua, perjantaina 25.10. Mikkelissä vietetään museoiden yötä. Tapahtumassa ovat mukana Mikkelin taidemuseo, Päämajamuseo, Suur-Savon museo, Kivisakasti, Jalkaväkimuseo ja uutena yhteistyökumppanina Etelä-Savon Energia. Museoiden ovet ovat avoinna kello 17—24.

Lokakuun ohjelmatarjonnan päättää puhetta taiteesta -ilta 30.10. Alustajana Mikkelin taidemuseossa on pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen. Puhetta taiteesta -illat alkavat aina samaan aikaan, kello 17.30.

Marraskuussa puhutaan Ellen Thesleffistä

Marraskuu käynnistyy taidemuseon ilmaisella perjantailla 1.11. Päivän teemana on valo. Työpajassa valmistetaan suojapurkkeja led-tuikuille ja Niina Mantsisen näyttelyyn järjestetään kaksi yleisöopastusta, kello 10.15 ja 14.15.

Seuraavana päivänä, lauantaina 2. marraskuuta Suur-Savon museossa järjestetään kekrikekkerit ja museoon on vapaa pääsy kello 10—17.

Puhetta taiteesta -ilta on 6. marraskuuta, alustajana taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck ja aiheena Ellen Thesleff.

Vesa Vuorela

Niina Mantsisen näyttelyyn Mikkelin taidemuseossa on tarjolla yleisöopastuksia marraskuun ilmaisperjantaina.
Niina Mantsisen näyttelyyn Mikkelin taidemuseossa on tarjolla yleisöopastuksia marraskuun ilmaisperjantaina.

Päämajamuseossa vietetään kansainvälistä tiedekeskuspäivää 10. marraskuuta kello 12—16. Museon pääsymaksun hinnalla voi kokea, millainen on Mannerheimin Päämaja virtuaalielämyksenä. Teemapäivä toteutuu yhteistyössä Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa.

Joulukuu alkaa puhetta taiteesta -tilaisuudella. 4.12. Taiteilija Tiitus Petäjäniemi käsittelee taiteilijuutta työyhteisössä. Petäjäniemen näyttely avautuu Mikkelin taidemuseossa 22. marraskuuta.

Taidemuseossa on ilmaisilta 11. joulukuuta. Työpajassa tehdään jouluisia asioita ja Petäjäniemi opastaa yleisön näyttelyynsä kello 18 alkaen.

Päämajamuseossa lauletaan joululauluja ja nautitaan glögiä 13. joulukuuta. Museoon on vapaa pääsy kello 13—15. Lauluhetki on kello 14—14.

Vesa Vuorela

Päämajamuseo toteuttaa tapahtumia yhteistyössä  Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa.
Päämajamuseo toteuttaa tapahtumia yhteistyössä  Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa.

Seuraavana päivänä, 14. joulukuuta Päämajamuseo toteuttaa yhdessä Muistin kanssa jäinen kuolema -teemapäivän kello 12—16. Tutkija Olli Kleemola esittelee uutta talvisotaa käsittelevää lautapeliä.

Uusimmat uutiset