Käytetyt CD-levytkin tekevät taas kauppaansa — Perinteiset levymessut järjestetään Mikkelissä lauantaina

Myös vinyylejä myydään edelleen paljon, järjestäjät kertovat.

Käytetyt CD-levytkin tekevät taas kauppaansa — Perinteiset levymessut järjestetään Mikkelissä lauantaina

Perinteiset levymessut järjestetään jälleen lauantaina 5. lokakuuta Mikkelissä. Paikka on viime vuosilta tuttuun tapaan Kulttuuritalo Tempo.

Messuilla on jälleen mukana joukko maan kärkipään levykauppiaita. Mukana on Helsingistä levykauppa Keltainen Jäänsärkijä isoine valikoimineen, turkulainen Iki-Pop sekä yksityisistä myyjistä takavuosilta tutut Mikkelin kävijät, Heimo Kiiski sekä Pertti Hakala.

Messujen järjestäjä, savonlinnalainen Markku Lehtinen tuo myös omat levylaatikkonsa, kuten myös Antti Lehtinen.

Levymessutoiminta on vakiintunut viime vuosina kivijalka- ja postimyynnin rinnalle etenkin käytettyjen äänitteiden kaupankäynnissä.

Asiaan on vaikuttanut paitsi monen kivijalkaliikkeen lopettaminen, myös vinyylilevyharrastuksen uusi nousu. Se näkyy markkinassa edelleen.

— Vinyyli menee edelleen kaupaksi erittäin hyvin ja sitä liikkuu paljon, vahvistaa Markku Lehtinen.

Hopeankiiltävät pikkulevytkään eivät kuitenkaan ole unohtuneet. Käytettyjen cd-levyjen myynti on piristynyt huomattavasti pienen notkahduksen jälkeen.

— Olin vastikään Joensuussa levymyyjäisissä ja siellä dc-levyjä myytiin enemmän kuin vuosiin. Asiaan vaikuttaa levyjen edullinen hintataso; cd:tä saa nyt jopa kympillä kolme kappaletta eli siinä formaatissa musiikin hankkiminen on tuntuvasti edullisempaa kuin vinyylinä ostettaessa, Lehtinen sanoo.

Mikkelissä kauppaa tehdään myös toisin päin. Messukävijät voivat tuoda omia levyjään kauppiaille tarjolle.

— Mikkelissä on tämän suunnan kaupankäyntiä ollut kiitettävästi. Jos omissa nurkissa pyörii käyttämättöminä hyväkuntoisia levyjä, kannattaa ne tuoda tänne näytille, vinkkaa Lehtinen.

Levymessut Mikkelissä la 5.10. klo 11—15. Pääsymaksu 3 euroa.