Mikä Mikkelin seudun kesäteatteriesityksistä on jäänyt mieleesi parhaiten? – Osallistu Länsi-Savon leikkimieliseen kesägallupiin

Kesäteatteriesityksiä ei tänä vuonna päästä katsomaan. Siksi on hyvä muistella vähän vanhoja!

Suomalainen iskelmämusiikki ja sen esittäjät ovat viime vuosina olleet kesäteattereiden suosiossa. Kuvassa Koirakiven kesäteatterin esitys Laila -   Päivien kimallus.
Suomalainen iskelmämusiikki ja sen esittäjät ovat viime vuosina olleet kesäteattereiden suosiossa. Kuvassa Koirakiven kesäteatterin esitys Laila - Päivien kimallus.

Kesäkuun 29. päivänä vietetään taas vuosittaista kesäteatteripäivää. Teemapäivä sijoittuu viikonloppuun, jolloin perinteisesti alkaa kiihkein esityskausi kesänäyttämöillä.

Paitsi tänä vuonna.

Keväällä ryöpsähtänyt koronaepidemia jäädytti kesäteattereiden hankkeet ja harjoitukset, ja viimeistään toukokuun aikana suurin osa teatteriryhmistä päätti peruuttaa kesän 2020 näytäntökauden.

Kesäteatterit kuuluvat suomalaiseen kesään, mutta nyt ne eivät valitettavasti voi avata oviaan meille.

Niinpä päätimme palauttaa mieliin menneiden vuosien tuotantoja. Poimimme Länsi-Savon arkistosta juttuja kesäteatterin tekemisestä, arvioita tuotannoista, ja valitsimme niiden perusteella kymmenen esitystä. Esiraati on tehnyt työnsä pilke silmäkulmassa.

Valituista esityksistä kokosimme kevyen kesäisen gallupin, jossa voit äänestää omaa suosikkiasi lähialueen viime vuosien kesäteatteriesityksistä. Jos et näe äänestystä, pääset äänestämään täällä.