Salmela havittelee enemmän nuorta yleisöä — lauantaina on ilmaispäivä kaikille kolmekymppisille ja nuoremmille

Taidekeskus Salmela tempaisee näyttelykauden lopuksi. Kesän yleisömäärä on jälleen ennätystasolla.

Mari Koukkula

Essi Peltosen maalaukset ovat nousseet Salmelan kesän suosikiksi.
Essi Peltosen maalaukset ovat nousseet Salmelan kesän suosikiksi.

Taidekeskus Salmela hellii näyttelykauden päätteeksi nuorta yleisöä ilmaispäivällä.
Salmela tarjoaa kaikille kolmekymppisille eli 1987 syntyneille ja sitä nuoremmille ilmaisen sisäänpääsyn kesän näyttelyihin tulevana lauantaina 12. elokuuta.
Ilmaispäivän avulla halutaan tehdä suomalaista nykytaidetta enemmän tunnetuksi nuorille ja innostaa nuorta yleisöä tutustumaan taiteeseen. Päivän aikana on avoin yleisöopastus kello 14. Kierroksella pääsee tutustumaan tarkemmin näyttelyn teoksiin ja taiteilijoihin.

Salmelan taidekesä päättyy sunnuntaina 13. elokuuta, kun näyttelyt sulkeutuvat kello 18. Kesä on onnistunut jälleen hyvin, sillä kävijämäärä on nousemassa ennätystasolle 31 000 vieraaseen.
Myös viime kesänä yleisöä oli Mäntyharjussa yhtä paljon. Yhdessä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kanssa yleisömäärä oli 42 764 kävijää.

Kesän suosikiksi taidenäyttelyissä ovat nousseet Salmelan kesän nuoren taiteilijan Essi Peltosen puhuttelevat, kasvoja, eleitä ja ilmeitä kuvaavat maalaukset.
Myös kuvanveistäjä Veikko Myllerin persoonalliset veistokset ovat ilahduttaneet yleisöä.

Suurimman suosion sai kuitenkin Salmelan kesän uutuus, Big Band Festivaali. Kolmipäiväisellä festivaalilla heinäkuun lopussa esiintyivät muun muassa Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta sekä Johanna Försti, Mikael Konttinen ja Arto Paju Big Band. Big Band Festivaalin konsertit keräsivät yhteensä lähes 3 000 kuulijaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.