Poleeni tarjoaa ilmaista kulttuuria ensi vuonna 30 vuotta täyttäville pieksämäkeläisille — Poleenin juhlavuosi on tulvillaan tapahtumia

Poleenin juhlavuosi huipentuu kesäkuussa kansanjuhlaan.

Blueskitaristi ja laulaja Erja Lyytinen on yksi Kulttuurikeskus Poleenin juhlavuoden esiintyjistä.
Blueskitaristi ja laulaja Erja Lyytinen on yksi Kulttuurikeskus Poleenin juhlavuoden esiintyjistä.

Kaikilla ensi vuonna 30 vuotta täyttävillä pieksämäkeläisillä on nyt oiva tilaisuus ottaa kaikki irti Kulttuurikeskus Poleenin tarjoamista tapahtumista.

Vuonna 1989 syntyneet pieksämäkeläiset pääsevät koko ensi vuoden ilmaiseksi kaikkiin Poleenin tapahtumiin mukaan luettuna vierailevien taiteilijoiden esitykset.

Juhlavuosi huipentuu 8. kesäkuuta kansanjuhlaan torilla. Saman päivän illalla saa ensi-iltansa Poleeni-dokumentti, joka on läpileikkaus kulttuurikeskuksen toiminnasta.

Dokumenttiin haastatellaan Poleenissa ja Poleenin teatterissa vaikuttaneita henkilöitä.

— Haastateltavat saavat tarinoida vapaasti, ja tarinoista poimitaan sitten helmet talon historiaan liittyviä ristiriitoja sensuroimatta, vakuuttaa Poleenin teatterin tuottaja Jari Tuononen.

Jokaiselle jotakin

Poleeni 30 -vuotisjuhlavuosi on tulvillaan tapahtumia.

— Ohjelmistosta löytyy jokaiselle näkemistä ja kokemista, on teatteriesityksiä, konsertteja, taidenäyttelyitä, elokuvia, luentoja, yhteislauluja, lastentapahtumia, toteaa kulttuurituottaja Kaisa Puranen.

Tuottajat marssittavat Poleenin esiintymislavalla joukon nimekkäitä esiintyjiä.

Kevään konserttitarjottimella on muun muassa Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkestereiden, Saimaa Sinfoniettan vierailu, monia  eri tyylisuuntia sujuvasti sekoittava Odd Brew ja Jiri Nikkisen The Beatles Tribute sekä Silvennoinen, Försti ja Hela & Band.

Maaliskuussa Poleeniin saapuvat Vesterinen yhtyeineen ja Pauli Hanhiniemi ja huhtikuussa Iiro Rantala ja Erja Lyytinen.

Ohjelmassa on Maria Lundin tähdittämä Pieni sydän — lauluja rakkaudesta - hyväntekeväisyyskonsertti ja nuorten bänditapahtuma Straight Outta Pieksämäki.

Jätkän humpan isä, Eki Jantunen tekee Mutkattomien kanssa kestävän kattauksen iskelmä-ja tanssimusiikin saralla.

Klassista jännitystä

Poleenin teatteri työstä juhlavuoden kunniaksi yhden maailman suosituimmista rikosnäytelmistä, Agatha Christien Hiirenloukku -näytelmän, joka  on mennyt Lontoossa vuodesta 1952 keskeytyksettä.

Ohjelmassa ovat Kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmä ja  Kirka Babitzinista kertova musiikkinäytelmä Hetki lyö.

Jokaiselle jotain on myös juhlavuoden ohjenuorana.

Perheen pienimmille on tarjolla Nukketeatteri Sytkyjen Lasten Balettiteatteri, ja Timo Parvelan suosittuihin lastenkirjoihin pohjautuva musiikkinäytelmä Pate ja ihmeellinen eno.

Improvisaatioteatteri VSOP tarjoilee aimo laidallisen vauhdikkaita ja vaarallisia tilanteita, mukana muun muassa Niina Lahtinen.
.

Uusimmat uutiset