Kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotisjuhlapäivä on tulvillaan ohjelmaa — Pieksämäen katukuvaa piristämään luodaan taidetta betoniseinään ja tyhjien liikehuoneistojen näyteikkunoihin

Kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotisjuhla yhdistää tapahtumat ja niiden järjestäjät Pieksämäellä.

Arja Reinikainen

Kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotisjuhlapäivä on tulvillaan ohjelmaa — Pieksämäen katukuvaa piristämään luodaan taidetta betoniseinään ja tyhjien liikehuoneistojen näyteikkunoihin

Keskuskadun varrella Pieksämäellä tylsän harmaa betoniseinä on kevään aikana saanut kokonaan uuden ilmeen.

Joukko Vaalijalan asiakkaita ovat suunnitelleet ja yhdessä ohjaajiensa kanssa toteuttaneet katutaideteoksen, muraalin piristämään katukuvaa.

Uuden Perliinin muuriksi nimetty seinämaalaus kuuluu Pieksämäellä järjestettävään Uusi Perliini -taidetapahtumaa ja on osa kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotisjuhlaa.

Juhlapäivään 8. kesäkuuta mennessä myös kaupungin keskustan tyhjien liikehuoneistojen näyteikkunat ovat osa koko kaupungin keskustan kattavaa taidenäyttelyä.

Kulttuurikeskus Poleenin juhlaa on valmisteltu pitkään ja hartaasti. Päivä on tulvillaan tapahtumia aamuvaraisesta iltaan myöhään.

— Olemme nivoneet yhteen perinteisiä kesätapahtumia. Järjestelyissä on mukana yhdistyksiä, seuroja ja taidetoimijoita. Yhteismarkkinoinnilla saamme enemmän näkyvyyäät ja ihmisiä liikkeelle, toteaa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen.

Kartsankiertäjien lisäksi Pieksämäelle saapuu ympäri maata ja jopa ulkomailta saakka Bunkkerin remmiläisiä eli entisiä seurakuntanuoria.

Jäppilässä kokoontuvat paikalliset motoristit motoristikirkkoon.

Aivan viimemetreillä juhlaan on ilmoittautunut myös ystävyyskaupungin Gyöngyösin edustajat Unkarista.

Poleeni lavalle esiintymään

 Päivän ohjelma on suunniteltu niin, että yleisö pääsee osallistumaan monella tavalla tapahtumiin.

Poleenin puistossa järjestetään koiranäyttely, puiston maalaustapahtumassa yleisöllä on mahdollisuus tehdä omaa taidetta Pieksämäen Kuvataideseuran taiteilijoiden ohjauksessa.

Perheen pienimmille tarjoutuu mahdollisuus osallistua päivän juhlintaa osallistumalla paraatiin, joka kulkee Nukkekodilta kaupungin halki Kauppatorille.

— Juhlan kunniaksi haluamme antaa kaikille mahdollisuuden kokea miltä tuntuu esiintyä Poleenin salissa.  Open Stage –tapahtumaan voi vielä ilmoittautua, kertoo tuottaja Jari Tuononen.

Juhlapäivän kunniaksi vietetään myös lukuisten näyttelyiden avajaisia kuten nuorten valokuvanäyttely, Friend Zone.

Poleenin opastetulla juhlataidenäyttelykierroksella  on mukana ääni-installaatio kangasniemeläiseltä Kokko 1721 -ryhmältä.

Pieksmäen Kameraseuran valokuvanäyttely on esillä Veturitorilla.

Sunnuntaina vietetään vielä ympäristötaidenäyttelyn avajaisia Tahinlammella.

Taiteen lisäksi Tahilammellä on mahdollista tutustua eri liikuntalajeihin urheiluseurojen ammattilaisten ohjauksessa.

Päivä huipentuu Poleenissa kulttuuritalon värikkäästä historiasta kootun dokumentin ensi-esitykseen.

Haloo Pieksämäki — Kulttuuri kutsuu -tapahtuma Pieksämäelle la 8. kesäkuuta. Taidenäyttelyt ovat esillä 20. heinäkuuta saakka.

Uusimmat uutiset