Kuolema kutsuu katsomaan - katso video näyttelystä!

Suomen Kuvataiteilijoiden Liiton teemanäyttely avautui Mikkelin taidemuseossa. Esillä on myös lehtitalon taidetta.

Taru Hokkanen

Kuvataiteilija Roy Auringon teokset Kuolema-teemanäyttelyssä ovat Menetys I, II ja III.

Suomen Kuvataiteilijoiden Liiton teemanäyttely avautui Mikkelin taidemuseossa perjantaina. Mukana on 27 taiteilijaa ja heiltä 44 teosta. Helsingissä toimistoaan pitävä liitto kierrättää näyttelyitään eri puolilla Suomea alueellistamisen hengessä.
— Edellisestä Mikkeli-visiitistä on kulunut kahdeksan vuotta. Silloin täällä oli vuosi-, nyt teemanäyttely, sanoo SKjL:n toiminnanjohtaja Harri Hirvonen.
Teemana on kuolema, joka aiheena herätti suuren kiinnostuksen SKjL:n noin 50 taiteilijayhdistyksen jäsenistössä.
— Kun Harri viime joulukuussa tuli Mikkeliin teosehdotusten kanssa, niitä oli matkalaukullinen — yli 300, kertoo näyttelyn kuratoinut amanuenssi Paula Hyvönen.

Taidemuseon yläkerrassa avautuu aivan toisenlainen maailma. Länsi-Savon kokoelmasta poimittu teoskokonaisuus esittelee nelisenkymmentä teosta lehtitalon kokoelmasta, muun muassa kaupunkikuvia, maisemia, henkilöitä ja asetelmia.
— Kokoelma painottuu suomalaiseen esittävään taiteeseen 1940-luvulta 1980-luvulle, kertoo näyttelyn kuratoinut amanuenssi Anna-Maria Larikka.

Kuolema ja Lehtitalon taidetta Mikkelin taidemuseossa 22.5 saakka.

Kirsti Vuorela

Kirsti Vuorela

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet