Teatteriarvio: Avomielinen Anneli

Ohjaaja Kari Paukkunen on vanginnut Pauliina Hukkasen luonnonvoimalta vaikuttavan olemuksen vauhdikkaan komedian tiukkoihin raameihin ja tarkkaan rytmitykseen, kirjoittaa Ilona Kolberg.

Mari Koukkula

Muun muassa Avomielinen Anneli nähdään Teatterifestit-tapahtumassa ensi heinäkuussa.

Monologinäytelmän ottaminen ohjelmistoon on Kuninkaankartanon kesäteatterilta rohkea veto. Seela Sellan monologien käsikirjoittajanakin tunnettu Leena Tamminen on kirjoittanut siellä kantaesitetyn yksinpuhelun vartavasten iloiselle energiapakkaukselle nimeltä Pauliina Hukkanen. Tammisen huumoripitoinen teksti rakentuu tutuista, välillä jopa kliseisistä aineksista, mutta pysyi kiinnostavana alusta loppuun. Teemat ovat universaaleja ja naurattivat jopa niitä, joita Suomen suven perinteiset kyläkomediat eivät innosta. Monologin höystäminen poliittisilla vitseillä olisi ehkä voinut jäädä pois. Vähän enemmän yllätyksellisyyttä jäin tekstistä kaipaamaan. Ohjaaja Kari Paukkunen on vanginnut Pauliina Hukkasen luonnonvoimalta vaikuttavan olemuksen vauhdikkaan komedian tiukkoihin raameihin ja tarkkaan rytmitykseen. Nopeasti vaihtuvat kohtaukset oli liitetty tiiviiksi paketiksi ja toiminta pelkistetyllä näyttämöllä yksityiskohtia myöten hiottua.

Ilona Kolberg

Kirsti Vuorela

Kirsti Vuorela

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.