Jukurit valittiin seuraavaksi lukukummiksi — Pelaajat lukevat lapsille kouluissa marraskuussa

Lukukummin tehtävänä on innostaa ja kannustaa lukuharrastuksen pariin esikuvana ja rinnalla kulkijana.

Juhana Aho on yksi Jukurien pelaajista, joka on valinnut oman suosikkikirjansa.
Juhana Aho on yksi Jukurien pelaajista, joka on valinnut oman suosikkikirjansa.

Jukurit on seuraava Mikkelissä tänä vuonna vietettävän Lukemisen unelmavuoden lukukummi. Aiemmin lukukummeina ovat toimineet Lukukoira Olga ja Lukevin luokka -kilpailun voittaja Rouhialan koulun 2B-luokka.

Lukukummin tehtävänä on innostaa ja kannustaa lukuharrastuksen pariin esikuvana ja rinnalla kulkijana. Jukurit lähtee marraskuussa koulukiertueelle ja tammikuussa päiväkotikiertueelle, jossa pelaajat lukevat ääneen kirjoja lapsille.

Yhtenä osana lukukummiutta Jukurien pelaajat paljastavat omat suosikkikirjansa ja lukuvinkkinsä. Pelaajien lempikirjoista on koottu näyttely Mikkelin pääkirjastoon, ja kirjoja on varattu tavallista enemmän myös asiakkaiden lainattavaksi.

Listalta löytyy kattava valikoima teoksia laidasta laitaan: urheilukirjoja, kotimaisia ja ulkomaisia klassikoita, fantasiaa ja seikkailuja, sarjakuvia.

Yksi kirjanäyttelyn klassikoista on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, joka on Jukurien maalivahdin Juhana Ahon valinta. Suomalaisten rakkaimmaksi kirjaksikin äänestetyn Sinuhe egyptiläisen Aho luki vajaat kymmenen vuotta sitten.

— Voi sanoa, että se oli sen kesän yksi kohokohdista. Teos vei mukanaan ihan omaan maailmaansa, Aho sanoo.