Tuhansia euroja lukutaidon vahvistamiseen – Kahdeksalle eteläsavolaiskunnalle lukutaitoavustusta ministeriöltä

Saajat ovat Kangasniemi, Sulkava, Joroinen, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Juva ja Enonkoski.

Mari Kosonen

Lukemisen kulttuuria elvytetään tukirahalla.
Lukemisen kulttuuria elvytetään tukirahalla.

Lukemisen kulttuuria ja lukutaitoa vahvistetaan varhaiskasvatukselle ja esi- ja alkuopetukselle suunnatuilla avustuksilla.

– Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen viime vuonna julkaiseman selvityksen mukaan varhaiskasvatuksen laadussa on runsaasti vaihtelua. Vain puolet työntekijöistä kertoi, että lapsille luetaan kirjoja päivittäin, toteaa opetusministeri Li Andersson (vas.) tiedotteessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa neljä miljoonaa euroa 134 varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjälle. Niiden joukossa on kahdeksan eteläsavolaista kuntaa.

Saajat ovat Kangasniemi, Sulkava, Joroinen, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Juva ja Enonkoski. Myönnetyt summat ovat 5 000–18 500 euroa.

Tukea voi käyttää esimerkiksi koulujen ja päiväkotien tilojen muokkaamiseen lukemiseen kannustaviksi ja lukulähettiläiden ja sanataideopettajien palkkaamiseen.

– Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen viime vuonna julkaiseman selvityksen mukaan varhaiskasvatuksen laadussa on runsaasti vaihtelua. Vain puolet työntekijöistä kertoi, että lapsille luetaan kirjoja päivittäin, sanoo opetusministeri Li Andersson.