Mikkelin Naisvuoren kesäteatterin Elämä janottaa ylitti kävijätavoitteensa — Hyvä kesä ei kuitenkaan riitä paikkaamaan edellisvuotista tappiota

Naisvuoren kesäteatterin esitys Elämä janottaa rikkoi kävijätavoitteensa. Lapinlahden Lintujen tuotantoon perustuva esitys keräsi yli 11 300 katsojaa kesän aikana. Kesän taloudelliset vaikutukset selviävät syksyllä.

Vesa Vuorela

Elämä janottaa -näytelmä ylitti sille asetetut kävijätavoitteet. Näytelmä sai hyvää palautetta erityisesti musiikistaan ja näyttelijäsuorituksistaan.
Elämä janottaa -näytelmä ylitti sille asetetut kävijätavoitteet. Näytelmä sai hyvää palautetta erityisesti musiikistaan ja näyttelijäsuorituksistaan.

Mikkelin Naisvuoren kesäteatterin tämän kesän esitys Elämä janottaa ylitti kävijätavoitteensa. Esitys houkutteli kesän aikana hieman yli 11 300 kävijää. Tavoitelukemaksi oli asetettu 10 000.

Kävijöitä oli siis noin 2 000 enemmän kuin viime kesän Miljoonasade-näytelmän esityksissä, joilla yllettiin vain hieman yli 9 300 kävijän lukemiin.

Parhaina vuosina on ollut sellaiset 16 000 kävijää. — Saara Pylvänäinen

Teatterin markkinointisuunnittelija Saara Pylvänäinen kertoo kesän menneen viime vuotta paremmin, mutta huippuvuosiin on vielä matkaa.

— Parhaina vuosina on ollut sellaiset 16 000 kävijää, Pylvänäinen kertoo.

Esitys sai markkinointisuunnittelijan mukaan pääosin hyvää palautetta. Erityisesti kehuja keräsivät näytelmän musiikki sekä näyttelijät Aapo Oranen ja Petrus Kähkönen.

Mikkelin teatterin johtaja Aleksander Anria kommentoi olevansa tyytyväinen kävijämääriin.

— Pääsimme tavoitteeseemme ja vielä ylitimme sen, mikä on erittäin hyvä asia. Olen iloinen myös siitä, että katsojaluvut ovat parantuneet edeltävästä kesästä.

Edellinen vuosi painaa kesästä huolimatta

Talouspäällikkö Jaana Aholaisen mukaan viime kesän tappioita ei kuitenkaan ole vielä paikattu.

— Täytyy muistaa, että teimme viime vuonna todella suuret tappiot. Tämä kesä ei pysty korjaamaan viime vuoden tappiota, ei mikään kesä yksin olisi pystynyt, Aholainen kertoo.

Viime kesän ja syksyn voimakkaan tappion vuoksi teatterilla käynnistettiin keväällä yt-neuvottelut.

Aholaisen mukaan kova kulukuri ja neuvottelut eivät vaikuttaneet kesäteatterin tuotantoon. Hyvä kesä auttaa vakauttamaan teatterin taloustilannetta.

— Tilanteen parantaminen on silti pitkän tähtäimen juttu, Aholainen toteaa.

Tarkat numerot kesäteatterin taloudellisista vaikutuksista saadaan vasta myöhemmin syksyllä.

Tilanteen parantaminen on silti pitkän tähtäimen juttu. — Jaana Aholainen

Aholaisen mukaan tilanne ei ainakaan tällä hetkellä näytä johtavan uusiin yt-neuvotteluihin, mutta mitään varmaa talouspäällikkö ei voi kommentoida.

Esimerkiksi kaupungin mahdolliset tukileikkaukset voivat muuttaa tilanteen täysin.

Lapinlahden Lintujen musiikki- ja sketsituotantoon perustuvan Elämä janottaa -näytelmän viimeinen esitys oli viime lauantaina. Viimeisessä esityksessä oli noin 350 katsojaa.

Juttua muokattu 5.8.2019 klo 15.16: Otsikkoon lisätty Mikkelin Naisvuoren kesäteatteri.

Juttua muokattu 5.8.2019 klo 15.36: Yt-neuvotteluista kertovaan kohtaan vaihdettu "kesän" muotoon "kesän ja syksyn".