Mikkeliläisessä taidegalleriassa lauantaina toisenlainen taidepäivä – Vuoden avaus 2021 -taiteilija Anssi Romon puupoltin-keksintö on esittelyssä

Vuoden avaus -näyttely toteutuu vuosittain yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Anni Suomela

Vuoden avaus 2021 -taiteilijat Anssi Romo ja Mari Saravo.
Vuoden avaus 2021 -taiteilijat Anssi Romo ja Mari Saravo.

Mikkeliläisessä taidegalleriassa Galleriarissa vietetään ensi lauantaina kotapäivää. Tapahtuma liittyy parhaillaan esillä olevaan Vuoden avaus 2021 -näyttelyyn, jossa esittäytyvät mikkeliläistaiteilijat Mari Saravo ja Anssi Romo.

Romon teoksissa eletään eräelämää ja yhdessä niistä on mukana myös hänen oma keksintönsä puupoltin.

Lauantain kotapäivässä yleisöllä on mahdollisuus tutustua kyseiseen laitteeseen. Romo kertoo keksinnöstään gallerian tiedotteessa näin:

– Kehitin Juuvia ensin omiin tarpeisiini, sellaiseksi mukana kannettavaksi mininuotioksi, joka palaisi ilman savua vaelluskodan sisällä. Varsin pian ensiesittelyn jälkeen tuli kuitenkin selväksi että minulla olikin edessä kokonaisen uuden ideologian avaaminen retkeilijöille. Kota ei ollut kovinkaan monelle rinkkaa kantavalle edes tuttu majoitusvaihtoehto - kuten ei myöskään ajatus risujen ja oksien tehokkaasta käytöstä sen lämmityksessä ja ruuanlaitossa. Ensin piti siis tehdä tunnetuksi käsitteet kotaretkeily ja risukeitin.

Galleriarin takapihalle pystytetään lauantaiksi kota, jossa voi hörpätä pannukahvit. Näyttelyt ovat sisätiloissa ja avoinna kello 10–13.

Näyttelyyn voi tutustua myös nettigalleriassa.