Taidekeskus Salmelassa vieraili tänä kesänä 32 000 ihmistä — Toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala kertoo, että konsertit näyttelivät kesän aikana isoa roolia

Kesä meni hyvin, sillä taiteilijat poistuivat taidekeskus Salmelasta iloisin mielin, sanoo toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala. Vieraita kävi noin 32 000.

Taru Hokkanen

Varsinkin Rafael Wardin taideteokset herättivät huomiota taidekeskus Salmelan kesän näyttelyssä. Presidentti Tarja Halonen, taiteilija Rafael Wardi ja Halosen puoliso Pentti Arajärvi vierailivat taidekeskuksessa heinäkuussa. Paikkoja heille esitteli Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.
Varsinkin Rafael Wardin taideteokset herättivät huomiota taidekeskus Salmelan kesän näyttelyssä. Presidentti Tarja Halonen, taiteilija Rafael Wardi ja Halosen puoliso Pentti Arajärvi vierailivat taidekeskuksessa heinäkuussa. Paikkoja heille esitteli Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Taidekeskus Salmelan kesä kului juhlavissa ja iloisissa merkeissä. 30-vuotisjuhlaansa viettävän taidekeskuksen konsertit saivat ihmiset liikkeelle ja nousivat suureen rooliin.

Kesän aikana mäntyharjulaisen taidekeskuksen puistonäyttämöllä nähtiin muun muassa Eppu Normaali, jazzmuusikko Iiro Rantala ja Helsingin poliisisoittokunta Sami Pitkämön ja Mikko Leppilammen kanssa.

Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala kertoo omaksuneensa kesän aikana uudenlaisen roolin, sillä hän esiintyi jokaisessa järjestetyssä konsertissa.

— Konsertit toivat Salmelaan paljon uusia vieraita. Kaikki olivat suuria menestyksiä, Hoikkala kertoo.

Iloista yhteislaulua

Varsin iloisiin tunnelmiin päästiin kesän päättäneessä Kaikki laulaa Salmelassa -yhteislaulutilaisuudessa. Konsertissa otettiin mallia ruotsalaisesta Allsång på Skansenista. Yhteislaulua johtivat laulajat Arja Koriseva ja Mikael Konttinen.

— Sehän oli osallistujien mielestä aivan uskomaton elämys ja kokemus, Hoikkala sanoo.

Yhteislaulutilaisuuden iloisiin tunnelmiin voi palata Ilta-Sanomien nettisivuilla. ISTV taltioi tilaisuuden, ja tallenne on nähtävissä kevääseen saakka.

Yhteislaulutapahtumaan tulee uudenlainen näkökulma, mutta se jatkuu. — Tuomas Hoikkala

Kävijämäärissä päästiin hienoiseen kasvuun. Kesän aikana Salmelassa vieraili noin 32 000 ihmistä. Se tarkoittaa, että 30 vuoden aikana taidekeskuksessa on käynyt yli 800 000 kävijää.

Konserttien osalta ennätys tehtiin Eppu Normaalin esiintyessä, kun paikalla oli 1 500 ihmistä.

Kesän kohokodaksi Hoikkala mainitsee Jukka Kuoppamäen loppuunmyydyt juhlakonsertit. Myös Jukka Kuoppamäen juhlakonserttien tunnelmiin on mahdollista palata AlfaTV:ssä, joka näyttää konserttia välillä uusintana.

— Itselle mieleenpainuvin hetki oli, kun esitimme yhdessä Johanna Rusanen-Kartanon kanssa Myrskyluodon Maijan. Ehdimme harjoitella kaksi minuuttia, ja esitys meni ihan nappiin, Hoikkala sanoo.

Hyvän mielen näyttely

Näyttelyt suljettiin positiivisin mielin niin yleisön kuin taiteilijoiden osalta.

25 eri taiteilijan näyttely sai hyvää palautetta. Varsinkin Rafael Wardin teokset kiinnittivät erityishuomiota.

— Tänä kesänä oli hyvän mielen näyttely, kerta kaikkiaan, Hoikkala kertoo.

— Olen aina sanonut, että kun taiteilijat lähtevät Salmelasta hyvällä mielellä pois, kesä on onnistunut, ja nyt kävi näin.

Konsertteja tiedossa ensi kesänäkin

Ensi kesän suunnittelu on jo täydessä vauhdissa.

Tänä kesänä oli hyvän mielen näyttely, kerta kaikkiaan. — Tuomas Hoikkala

Taidenäyttely on jo suunniteltu, mutta Hoikkala ei vielä paljasta, millaista taidetta Salmelaan on tulossa näytille.

Sen sijaan konsertteja on sovittu jo useampi.

Kesä avataan Kaartin soittokunnan ja trumpetisti Tero Lindbergin esityksellä. Heinäkuun 3. päivänä puistonäyttämölle nousee Salmela house band yhdessä Mamba-yhtyeen laulajan Tero Vaaran kanssa.

Näiden lisäksi tiedossa on Waltteri Torikan ja Maria Ylipään esiintyminen Salmela big bandin kanssa 29. heinäkuuta.

— Yhteislaulutapahtumaan tulee uudenlainen näkökulma, mutta se jatkuu, Hoikkala kertoo.

Ohjelma täydentyy vielä myöhemmin lisää.