Valokuvakeskuksen kesän näyttelyissä on luvassa vettä, vetäytymistä ja vanhaa Mikkeliä

Mukana näyttelyissä on ohjaaja Johanna Vuoksenmaan ensimmäinen valokuvanäyttely lähes 20 vuoteen. Valokuvakeskuksen avajaisia vietettiin 6.6.

Risto Hämäläinen

Ohjaaja ja valokuvaaja Johanna Vuoksenmaa julkaisi Mikkelin valokuvakeskuksessa ensimmäisen näyttelynsä sitten vuoden 1999.
Ohjaaja ja valokuvaaja Johanna Vuoksenmaa julkaisi Mikkelin valokuvakeskuksessa ensimmäisen näyttelynsä sitten vuoden 1999.

Mikkelin valokuvakeskus avasi ovensa kesän näyttelyihin. Näyttelyt ovat auki 11.8. asti.

Palkitun elokuvaohjaajan Johanna Vuoksenmaan Vesiystäviä-näyttely on hänen ensimmäinen valokuvanäyttelynsä lähes 20 vuoteen. Avovesiuintia intohimoisesti harrastava Vuoksenmaa on kuvannut ja kirjoittanut pienet esittelyt persoonallisista järvistä, joissa on uinut.

Kauniin vastinparin Vuoksenmaan teoksille muodostaa Ulla-Maija Alasen näyttely Pimeydestä nousee puutarha, johon Alanen on kuvannut vettä ja vesikasvien kasvua Pohjan-Kiskon järviylängön Simijärvellä.

Kaupunkimaisemia läheltä ja kauempaa

May-Lis Andersenin Haluan olla omassa rauhassa -näyttely puolestaan tarjoaa urbaanimpia tunnelmia. Andersen kuvasi Tukholmassa viidesti samassa paikassa ohikulkijoita, jotka olivat uppoutuneet puhelimiinsa.

Luvassa on myös historiallista Mikkeliä, sillä Saara Särkän näyttely jatkuu kuvilla Tuppuralasta, Graanista ja Ristiinan Mustasaaresta. Myös asiakkaat voivat itse tuoda kuviaan tai vaikkapa puhdetöitään Tuppuralasta vuosikymmenten varrelta.

Luetuimmat