Maaliskuun ensimmäisellä viikolla Mikkelissä on tarjolla runsaudenpula klassista musiikkia – Katso vinkit!

Maaliskuun ensimmäinen viikko on klassisen musiikin juhlaa. Esimerkiksi kitaristi Petri Kumela esiintyy kotikaupungissaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

Mikko Keski-Vähälä

Petri Kumela on yksi Suomen kansainvälisimmistä kitaristeista ja tunnettu ennakkoluulottomuudestaan ja muuntautumiskyvystään, oli kyseessä sitten resitaali Kolkatassa, kitaroiden motorisointi Meksikossa tai koulukonsertit Japanissa.
Petri Kumela on yksi Suomen kansainvälisimmistä kitaristeista ja tunnettu ennakkoluulottomuudestaan ja muuntautumiskyvystään, oli kyseessä sitten resitaali Kolkatassa, kitaroiden motorisointi Meksikossa tai koulukonsertit Japanissa.

Klassisen musiikin ystäviä hemmotellaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla upealla konserttitarjonnalla Mikkelissä.

Eikä pelkästään Mikkelissä, vaan myös Pieksämäellä, jossa pianisti Anne Kauppi konsertoi sunnuntaina 1. maaliskuuta. Muun muassa Juilliardissa opiskellut Kauppi käy konsertissaan György Ligetin tunnetusti vaikeiden pianoetydien kimppuun, tarjoten niillä vuoropuhelun yhdessä Frédéric Chopinin hurjimpien etydien kanssa.

Mikkelin konserttisuora alkaa torstai-iltana 5. maaliskuuta, kun toinen Saimaa Sinfoniettan kevätkauden konserteista kuullaan Mikaelissa. Venäläisen illan solistiksi saapuu 18-vuotias viulistilupaus Rebecca Roozeman. Sisarustrion kuopus ylsi tammikuussa pidetyn Kuopion XIII viulukilpailun finaaliin, ja on voittanut Juhani Heinonen -viulukilpailun keväällä 2019.

Mikkelissä Rebecca Roozeman soittaa Sergei Prokofjevin viulukonserton nro 2 ja vieläpä kohtalaisen upealla soittimella, sillä hänen käytössään on aito Stradivarius vuodelta 1702, lempinimeltään Iiriläinen.

Rebecca Roozeman soittaa 1702 rakennetulla Stradivariuksella.

Perjantaina 6. maaliskuuta Mikkelin musiikkiopistolla konsertoi pianisti Risto-Matti Marin. Toinen puolisko minifestariksi nimetystä tapahtumasta kuullaan pari viikkoa myöhemmin, kun mikkeliläissyntyinen Terhi Dostal konsertoi samassa salissa.

Kaksikko haluaa nostaa esiin unohdettuja suomalaisen pianomusiikin teoksia. Marinin ohjelmassa on odotettavissa romanttista suomalaista pianomusiikkia, kuten Jean Sibeliusta. Dostal tulkitsee muun muassa Ilmari Hannikaisen sävellyksiä.

Lauantaina 7.3. kahden suomalaisen oopperamusiikin suuren nimen, baritoni Jorma Hynnisen ja basso Jaakko Ryhäsen Mestarit-kiertue saapuu Mikkelin Mikaeliin. Konsertin ohjelma koostuu kansanlauluista, musikaalisävelistä ja oopperasta. Kaksikkoa säestää pianisti Jukka Nykänen.

Konserttiviikon päätteeksi kansainvälisesti menestynyt mikkeliläislähtöinen kitaristi Petri Kumela esiintyy Mikkelin musiikkiopiston salissa sunnuntaina 8. maaliskuuta. Luvassa on musiikkia romantiikan kaudelta, sillä Kumela esiintyy niin sanotulla romanttisella kitaralla eli 1800-luvun soittimella.

Klassinen konserttiviikko

Su 1.3. Anne Kauppi: Chopinin ja Ligetin vuoropuhelu, Poleeni klo 18.

To 5.3. Saimaa Sinfonietta: Venäläinen ilta, solistina Rebecca Roozeman, Mikaeli klo 19.

Pe 6.3. Risto-Matti Marin: Unohdettuja suomalaisen musiikin teoksia, Mikkelin musiikkiopisto klo 18.

(Minifestivaalin toinen osa 21.3. klo 15, Terhi Dostal.)

La 7.3. Jorma Hynninen & Jaakko Ryhänen: Mestarit kiertueella, Mikaeli klo 15.

Su 8.3. Petri Kumela: Romantiikan ajan säveliä, Mikkelin musiikkiopisto klo 15.