Yleisö äänesti Rendel-elokuvan toiselle sijalle Jussi-gaalassa — "Näin kova elokuvavuosi ja silti savolainen nahkapukukostaja kiilasi sinne kärkikahinoihin"

Jussi-gaalassa nähtiin muutenkin eteläsavolaista väriä, sillä naispääosan palkinnosta kisasi Puumalassa syntynyt Sonja Kuittinen.

Black Lion Pictures

Rendel-elokuvan kuvaaja Tero Saikkonen ja ohjaaja Jesse Haaja juhlivat perjantaina Jussi-gaalassa.
Rendel-elokuvan kuvaaja Tero Saikkonen ja ohjaaja Jesse Haaja juhlivat perjantaina Jussi-gaalassa.

Mikkeliläisen Jesse Haajan ohjaama Rendel nousi perjantaina järjestetyssä elokuva-alan Jussi-palkintogaalassa yleisöäänestyksen toiselle sijalle. Äänestyksen voitti Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas. Kolmanneksi eniten ääniä sai Marja Pyykön Yösyöttö.

Haaja uskoi elokuvan mahdollisuuksiin, mutta kärkikolmikkoon pääseminen tuli silti yllätyksenä.

— Hesarin ennakkoäänestys antoi osviittaa mutta kun näin Yösyötön ensimmäisenä ehdokkaana niin kerkesin todeta itselleni että ”noniin, siinä meni”. Sitten kun viimeisenä ehdokkaana tuli ruutuun oma nimi ja Rendelin kuva niin kyllä siinä oli itkussa pidättelemistä. Oli se vaan niin kova juttu, Haaja totesi tiedotteessa

Yleisöäänestyksessä oli yhteensä 36 suomalaista elokuvaa. Rendelin taakse jäi muun muassa palkintoja kahminut Ikitie.

— Tämä oli kova juttu koko Rendelin työryhmälle ja myös suomalaiselle indie-elokuvalle. Näin kova elokuvavuosi, niin isoja leffoja – silti savolainen nahkapukukostaja kiilasi sinne kärkikahinoihin, Haaja kiittelee tiedotteessa.

Jussi-gaalassa nähtiin muutenkin eteläsavolaista väriä, sillä naispääosan palkinnosta kisasi Puumalassa syntynyt Sonja Kuittinen. Jussin voitti Kuittisen kanssa samassa Miami-elokuvassa näytellyt Krista Kosonen.