Tuntemattoman sotilaan miljoonan katsojan rajaa kolkutellaan Mikkelissä keskiviikkoiltana

Miljoonasta puuttuu enää kourallinen katsojia. Todennäköisesti raja ylittyy huomenna torstaina, arvioi elokuvan levityksestä vastaava Timo Räisänen.

Tommi Hynynen

Tuore tulkinta Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta on kiinnostanut suomalaisia.
Tuore tulkinta Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta on kiinnostanut suomalaisia.

Miljoona katsojaa on ollut haamuraja kotimaiselle elokuvalle sitten Suomi-Filmin suuruusvuosien. Lokakuun lopusta lähtien elokuvateattereiden ohjelmistossa pyörinyt Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas kolkuttelee tuota maagista rajaa. Sunnuntai-iltana miljoonan katsojan raja oli 1 610 pääsylipun päässä.

Jännitystä on kuin olympialaisissa

Mikkelin Kinolinnassa järjestetään tänään illalla erikoisnäytös, jossa on paikalla elokuvassa majuri Sarastietä esittävä Matti Ristinen. Näytös alkaa kello 18.30.
Onko mahdollista, että miljoonas katsoja löytyy Mikkelistä?

— Olemme laskeneet todennäköisyyksiä ristiin ja rastiin, ja on hyvin todennäköistä että raja ylittyy huomenna torstaina. Jännitystä on kuin olympialaisissa, mutta tänään raja tuskin paukkuu missään tapauksessa, vastaa Timo Räisänen, elokuvalevityksen johtaja SF Studios Finlandista.

Räisänen kiittää maakuntateattereiden osuutta elokuvan saavuttamasta kokonaistuloksesta. Tuntematon kiinnostaa suomalaisia edelleen.
— Iloitsemme erityisesti maakuntateattereiden isosta ja upeasta panoksesta kokonaistuloksen saavuttamisessa. Mikkelin teatterit, Kinolinna ja Ritz ovat olleet hyvin tärkeässä roolissa ja tehneet aivan upeaa työtä.