Elina Kilkku valitsee esitykset ensi vuoden Työväen näyttämöpäiville

Hakuaika vuoden 2020 tapahtumaan avautuu toukokuun 2. päivä.

Työväen näyttämöpäivillä on mukana vuosittain nimetty ammattilaisraati.
Työväen näyttämöpäivillä on mukana vuosittain nimetty ammattilaisraati.

Työväen näyttämöpäivien valitsijaksi on valittu teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja teatteriopettaja Elina Kilkku.

Kilkku (s. 1980) on työskennellyt muun muassa Kansallisteatterissa, Teatteri Jurkassa, Teatteri Takomossa ja KOM-teatterissa. Hän on kirjoittanut useita näytelmiä ja kirjoja, muun muassa tietokirjan Teatterin tyylilajit ja kesäkuussa ilmestyvän romaanin nimeltä Täydellinen näytelmä. Lisäksi Kilkku opettaa ohjaajantyötä, teatterin tyylilajeja ja huonoa teatteria.

Näyttämöpäivien valitsija kirjaimellisesti valitsee festivaalien ohjelmiston. Työt alkavat ensi syksynä hakuajan päätyttyä, ja päättyvät marraskuussa ohjelmiston julkistamiseen.

— Odotan näkeväni runsaasti sitä samaa intohimoa, joka ajoi minut aikoinaan teatterialalle, sekä vilauksia uusista tuulista ja koko teatteritaiteen tulevaisuudesta, Kilkku toteaa tiedotteessa.

Hän kertoo osallistuneensa tapahtumaan useana vuonna — 1990-luvulla Kilkku oli harrastajanäyttelijä itsekin.

— Harrastajateatteri on ehkä maailman paras asia, ja erityisesti meidän suomalaisten tulisi olla pohjattoman ylpeitä poikkeuksellisen aktiivisesta harrastajateatterikentästämme.

Katselmukseen pääsee 10-13 ryhmää

Työväen näyttämöpäivien haku avautuu 2. toukokuuta. Mukaan voi pyrkiä erilaisilta esittävän taiteen aloilta, katselmukseen pääsee 10 — 13 kotimaista ryhmää.

Kaikki ryhmät saavat esityksen jälkeen palautteen teatterialan ammattilaisista koostuvalta raadilta. Yleisö äänestää oman suosikkinsa, joka saa haltuunsa komean kiertopalkinnon, antiikkituolin.

Tapahtumaan osallistuvien ryhmien matkakustannukset korvataan, ja he saavat myös majoituskorvausta. Hakuaikaa on syyskuun loppuun saakka. Ohjeet hakemiseen löytyvät osoitteesta www.tnp.fi. Lisätietoja antaa tarvittaessa tapahtuman tuottaja Emmi Nykänen.

Viime vuonna tapahtumaan haki ennätysmäärä esityksiä, kaikkiaan 55 kappaletta. 13 ryhmää kutsuttiin mukaan ja tammikuun tapahtumassa yleisöäänestyksen voitti Mikkelin poikateatteri esityksellään Pelkompleksi.
Työväen näyttämöpäiviä vietetään 24.—26.tammikuuta 2020.

Uusimmat uutiset