Valaisin säilykepurkista ja reppu traktorin renkaasta

Mad-viikon vetonaula Mad design market, taidekäsityöläisten ja taiteilijoiden myyntinäyttely Mikaelissa lauantaina todistaa, miten hauskaa muotoilu voi olla.

Risto Hämäläinen

Kierrätys ja eettisyys ovat tärkeä osa pienten brändien toimintaa ja se on nähtävillä myös Mad design marketin myyntipisteissä Mikaelissa. Myyntitapahtuma on yksi Mad-viikon päätöspäivän vetonauloista. Paikalla on kymmeniä muotoilijoita, taiteilijoita ja taidekäsityöläisiä esittelemässä tuotteitaan.

Kuopiolainen Anni Iivarinen muokkaa traktorin ja työkoneiden renkaiden sisäkumista uusia tuotteita koruista selkäreppuihin. Kirpputoribisneksestä yhteistyönsä käynnistäneet helsinkiläiset Petra Lindberg ja Isa Sarivaara valmistavat muun muassa kierrätyskankaisia pipoja, joiden design viittaa jonnekin 1920—luvulle.
— Saimme iden alkujaan siitä, kun meillä jäi käsiin myymättömiä tekstiilejä ja mietimme, miten niitä voisi hyödyntää, Sarivaara kertoo.

Thrash design -valaisimet ovat syntyneet vanhoista metallisista kodin käyttöesineistä

Mikkelin toimintakeskuksen oivaltavat thrash design -valaisimet ovat syntyneet vanhoista metallisista kodin käyttöesineistä ja säilyketölkeistä. Niiden suunnittelusta vastaa yksi metallipajalaisista. Mäntyharjulaisen Kongaamon takit tehdään värikkäistä retrokankaista, kuten suurikuvioisista puuvillaverhoista.

Järjestäjät ovat asettaneet tapahtuman kävijätavoitteeksi saman pari tuhatta ihmistä kuin viime vuonna. Silloin Mad design market oli kaksipäiväinen tapahtuma.

Mad design market, Mikaeli la 23.9. kello 10—16.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.