Mikkelin kaupunginorkesterin keväässä yhteistyökonsertteja, maailman kantaesitys, levytys ja uusi konserttisali

Perinteisen Saimaa Sinfonietta -yhteistyön lisäksi kaupunginorkesteri tekee yhteiset konsertit myös Joensuun ja Jyväskylän orkesterien kanssa.

Taru Hokkanen

Mikkelin kaupunginorkesteri harjoittelemassa Mikaelissa Saimaa Sinfonietta -kokoonpanolla yhdessä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.
Mikkelin kaupunginorkesteri harjoittelemassa Mikaelissa Saimaa Sinfonietta -kokoonpanolla yhdessä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

Mikkelin kaupunginorkesterin kevätkauden 2019 ohjelma tarjoaa kuulijoille useita yhteistyökonsertteja. Perinteisen Saimaa Sinfonietta -yhteistyön lisäksi kaupunginorkesteri tekee yhteiset konsertit myös Joensuun ja Jyväskylän orkesterien kanssa.

Saimaa Sinfonietta soittaa helmikuun puolivälissä keikat, paitsi Mikkelissä ja Lappeenrannassa, myös Pieksämäellä. Solistina kuullaan sellisti Marko Ylöstä ja kapellimestarina on Erkki Lasonpalo.

Heti perään ohjelmassa on yhteiskonsertti Joensuun kapunginorkesterin kanssa. Mikaelissa kuullaan Antonín Dvořákin sinfonia nro 9 ja solistivieraaksi saapuu viime vuosina musiikkikilpailuissa palkintoja kahminut baritoni Julien Van Mellaerts.

Jyväskylä Sinfonian kanssa orkesteri toteuttaa Pääsiäisoratorion, jossa on mukana ison orkesterin lisäksi kuoro ja neljä laulusolistia. Pekka Kostiaisen pääsiäisoratorio Triduum Paschale levytetään kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla Mikaelissa pääsiäisviikolla.

Keltaisessa salissa

Mikkelin kaupunginorkesterin ohjelmiston ydin koostuu jousiorkesterimusiikista. Kevätkauden vierailijoita ovat muun muassa pianistit Janne Mertanen ja Mackenzie Melemed, sopraanot Lisa Larsson ja Marjukka Tepponen sekä alttoviulisti Dana Zemtsov.

Yhtenä kevään kohokohtana ohjelmassa on toukokouun loppupuolella maailman kantaesitys. Paavo Heinisen Mikkelin kaupunginorkesterille säveltämän teoksen Sinfonia concertanten johtaa ja soittaa viulunsoiton professori Kaija Saarikettu. Konsertti kuullaan ensin Mikaelissa ja seuraavana iltana Temppeliaukion kirkossa Helsingissä.

Orkesteri esiintyy ajoittain myös oman konserttimestarinsa Jyrki Lasonpalon johdolla. Iltasoitto keltaisessa salissa sijoittuu Lääninhallitusrakennuksen keltainen saliin, joka toukokuussa toimii ensimmäistä kertaa varsinaisen kausikonsertin esiintymispaikkana.

Upeissa puitteissa orkesteri ja yleisö pääsevät aidoimpaan mahdolliseen kamarimusiikin tunnelmaan. Sellaiseen, jota ei aina suuressa konserttisalissa tavoita.

Koko kevätkauden ohjelmiston löydät Mikkelin kaupunginorkesterin kotisivuilta.