Sairastaminen on kuin vessapaperia, se ei koskaan lopu — Mikkelin teatterissa nauretaan lauantaina lääkäreille, potilaille ja sairauksille

Lisää saikkua, kiitos! -esityksen sketsit on rakennettu terveydenhuollon, sairastamisen, lääkärien ja potilaiden ympärille.

Nils Krogel

Kalle Pylvänäinen (vas.), Ville Keskilä ja Mikko Kivinen saapuvat Mikkeliin naurattamaan Lisää saikkua, kiitos! -esityksensä kanssa.
Kalle Pylvänäinen (vas.), Ville Keskilä ja Mikko Kivinen saapuvat Mikkeliin naurattamaan Lisää saikkua, kiitos! -esityksensä kanssa.

Meidän tehtävämme on saada ihmiset nauramaan, ja siinä olemme onnistuneet.

Näin toteaa Kalle Pylvänäinen, yksi Lisää saikkua, kiitos! -esityksen näyttelijöistä, joka esiintyy vuoron perään lääkärin takki päällä ja potilaana.

Pylvänäisen lisäksi näin tekevät Mikko Kivinen sekä Ville Keskilä. Eikä kolmikko ole viime vuosien aikana muuta ehtinyt tehdäkään, sen verran suosittuja ovat esitykset olleet.

Lisää saikkua, kiitos! -komedia on itsenäinen jatko-osa aikaisemmalle Saikkua, kiitos! -esitykselle. Jatko-osassa on täysin uudet sketsit ja vitsit, vaikka näyttelijät ovat pysyneet samoina.

Ensimmäistä osaa on esitetty ympäri Suomen yli 400 kertaa. Jatko-osa on ylittänyt jo yli 150 esityksen rajan.

— Viisi vuotta olemme ympäri Suomen veivanneet, ja täytyy sanoa, että sellaista huutonaurua tuppaa olemaan alusta loppuun, Pylvänäinen kehuu.

Esityksen taustalla on häärinyt maailman hauskimman ihmisen tittelin voittanut Ismo Leikola, joka on tehnyt kappaleet esitykseen.

Jokaisella on kokemusta sairaalasta tai terveyskeskuksesta

Kuten esityksen otsikosta voi päätellä, aiheena on terveydenhuolto, sairaudet, potilaat, lääkärit ja ennakkoluulot.

Miksi sketsien teko edellä mainituista teemoista uppoaa yleisöön niin hyvin? Pylvänäisellä on omat näkemyksensä.

— Huumoria kun tehdään, kirjoituspöydällä ei voi koskaan sanoa, mikä tulee lopulta naurattamaan. Yleisö sen lopulta näyttää. Tässä tapauksessa voimme olla vahvasti sitä mieltä, että kyseessä on tunnistettavuus. Joka ikisellä ihmisellä on kokemusta, hyvässä tai pahassa, sairaalassa tai terveyskeskuksessa käynneistä.

— Se on maailma, joka puhuttaa aina eikä se ikinä lopu. Se on kuin vessapaperi, jota tullaan aina käyttämään. Ihmiset tulevat aina sairastamaan ja joutuvat menemään lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, sanoo Pylvänäinen.

Pylvänäinen sanoo myös, että itse sairastaminen, taudit ja oireet ovat itsessään hieman koomisia.

— Aihepiiri on otollinen maaperä sille huumorille, jota haluamme tehdä ja tuottaa.

Nauramaan pääsee lauantaina ja uudestaan ensi toukokuussa

Koska ensimmäinen osa oli niin suosittu ja se menestyi erinomaisesti, jatko-osan onnistumiseksi oli valtavat paineet.

— Paineet olivat järisyttävät sitä kohtaan, että miten tulemme lunastamaan odotukset ja tekemään yhtä hyvän esityksen kuin ensimmäisestä. Onneksi me olemme onnistuneet siinä. Useat katsojat ovat sanoneet, että tämä on parempi kuin ensimmäinen osa.

Lisää saikkua, kiitos! -esityksellä on lauantaina 7. syyskuuta kaksi esitystä Mikkelin teatterissa, kello 15 ja kello 19.

Vaikka tänä lauantaina ei paikalle ehtisi, Pylvänäinen lupaa, että ryhmä palaa Mikkeliin ensi toukokuussa.

Luetuimmat