Pikku G esiintyy joulukuussa Mikkelissä — Ennakkolippuja on myyty jo poikkeuksellisen paljon, sanoo Vaakunan ravintolapäällikkö

Pikku G:tä on toivottu esiintymään Bar'n'Night Vaakunaan erityisen paljon, sanoo Vaakunan ravintolapäällikkö Anni Penttinen.

Tomi Jokela

Pikku G teki paluun vuonna 2017 noin kymmenen vuoden tauon jälkeen.
Pikku G teki paluun vuonna 2017 noin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

2000-luvun alussa suosionsa huipulla ollut Pikku G eli räppäri Henri Vähäkainu esiintyy joulukuussa Mikkelissä. Pikku G vetää keikan Bar'n'Night Vaakunassa 5. joulukuuta.

Pikku G:tä on toivottu esiintymään Mikkeliin erittäin paljon sen jälkeen kun artisti teki paluun, kertoo Vaakunan ravintolapäällikkö Anni Penttinen.

— Pikku G on tehnyt uutta tulemista ja meillä soi muutenkin 2000-luvun musiikki paljon, Penttinen kertoo.

Vuonna 2003 ensimmäisen levynsä julkaissut Pikku G alkoi julkaista musiikkia uudestaan vuonna 2017. Sitä ennen hän vietti hiljaiseloa musiikin saralla lähes kymmenen vuotta.

Ennakkoliput Pikku G:n Mikkelin keikalle tulivat myyntiin viime viikolla. Penttisen mukaan ennakkolippuja on myyty jo paljon.

— Meillä ei ole koskaan minun aikanani ollut keikkaa, jonka ennakkomyynti lähtisi näin hyvin käyntiin. Ennakkolippuja on vielä jäljellä, mutta lipunmyynti lähti hienosti käyntiin, Penttinen sanoo.

Pikku G on "sukupolvikokemus"

Bar'n'Night Vaakunaan mahtuu yhteensä 500 katsojaa. Facebookissa Pikku G:n Mikkelin keikka on herättänyt paljon kiinnostusta, sillä keikkaa varten tehdyssä tapahtumassa on yhteensä 400 kiinnostunutta.

Keikka on K-18. Mikkelin keikka on näillä näkymin Pikku G:n syksyn kiertueen viimeinen keikka.

Pikku G on monelle 1980-luvun ja 1990-luvun taitteissa syntyneelle erityinen ”sukupolvikokemus”. Pikku G:n suosituimpia kappaleita ovat Me ollaan nuoriso ja Shala la la.

Meillä ei ole koskaan minun aikanani ollut keikkaa, jonka ennakkomyynti lähtisi näin hyvin käyntiin. — Anni Penttinen

Levymyynnillisesti Pikku G on edelleen yksi Suomen menestyneimpiä räppäreitä: hänen kahta albumiaan on myyty yhteensä yli 200 000 kappaletta. Pikku G:n esikoisalbumi Räjähdysvaara oli vuoden 2003 myydyin levy ja sitä myytiin yhteensä yli 120 000 kappaletta. Seuraavana vuona julkaistua Suora lähetys -albumia taas myytiin platinan verran eli yli 30 000 kappaletta.

Myös Pikku G:n uudet kappaleet ovat olleet menestys musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssa. Vuonna 2017 julkaistua Solmussa-kappaletta on kuunneltu yhteensä yli 10 miljoonaa kertaa.

Juttua korjattu 19.9. kello 14.12: Korjattu Anni Penttisen sukunimi.