Teatteri Vanu palaa näyttämölle rääväsuisen komedian kera

Armas joulutähden alla on täynnä parodiaa, satiiria, kamalia vitsejä, hävytöntä laulua ja söpöjä tonttuja.

Saga Kiukas

Armas Allsad on tullut tutkimaan mikkeliläisten sielunelämää Vanun uudessa esityksessä.
Armas Allsad on tullut tutkimaan mikkeliläisten sielunelämää Vanun uudessa esityksessä.

Mikkeliläisten harrastajateattereiden tilaongelmiin suivaantunut teatteri Vanu lopetti toimintansa vuonna 2014. Nyt se palaa takaisin, aluksi kuukausi kerrallaan. Syynä mielenmuutokseen on Mikkelin kansalaisopiston näyttämöopetuksen siirtyminen Sotkulle. Muutos vaikuttaisi ohjaaja Saga Kiukkaan mukaan olevan alku teattereiden tilaongelmien ratkaisemiseksi.

Päämajatalon näyttämön viimeiset neljä näytöstä nähdään ensi viikonloppuna, kun Vanu esittää joulukomedian Armas joulutähden alla. Sen jälkeen näyttämötekniikka ja katsomo puretaan salista pois.

Armas joulutähden alla on täynnä parodiaa, satiiria, kamalia vitsejä, hävytöntä laulua, söpöjä tonttuja. Siinä on yksi epäselvä joulupukki, ja siksi ikärajaksi on asetettu 16 vuotta. Näytelmässä Armas Allsad ja hänen kuvaajansa aloittavat uuden sarjan kuvaukset Mikkelissä.

Päämajatalon näyttämön viimeiset neljä näytöstä nähdään ensi viikonloppuna.

"Armas joulutähden alla"-dokumenttisarjassa seurataan Möttösten perheen jouluvalmisteluja dieetistä firman pikkujouluohjelman järjestämiseen. Tiernapojat ovat tiernahenkilöitä, Neitsyt Maria vierailee gynekologi Möttösen luona ja maagiset joulusienet polttavat kaloreita.

Esityksen ohjaa Saga Kiukas ja musiikista vastaa Joanna Savikurki. Teksti on syntynyt ryhmätyönä.

Vanu: Armas joulutähden alla. Ensi-ilta 8.12. kello 19. Muut esitykset 9.12. kello 18 ja 20, 10.12. kello 16. Esityspaikkana Päämajatalo. K16.