Sota-ajan valokuvia ja muuta mielenkiintoista museoaineistoa verkossa avautuvassa Mikkeli topoteekissa

Topoteekki on yhteiseurooppalainen tallennusalusta, joka mahdollistaa digiaineiston korkeatasoisen esittämisen ja pitäaikaisen säilyttämisen.

Pienoismalli Mikkelin pommituksista.
Pienoismalli Mikkelin pommituksista.

Mikkelin kaupungin museot avaa tänään perjantaina yhdessä Kansallisarkiston kanssa Mikkeli topoteekin eli Mikkelin kotiseutuarkiston verkossa. Topoteekki on yhteiseurooppalainen tallennusalusta, joka mahdollistaa digiaineiston korkeatasoisen esittämisen ja pitäaikaisen säilyttämisen.

Mikkeli topoteekistä löytyy muun muassa syksyllä 2016 asukkailta kerättyä sota-ajan aineistoa sekä valokuvia Mikkelin kaupungin museoiden kokoelmista. Mikkeli topoteekkiin on tallennettu yli 200 valokuvaa, pääasiassa 1940-luvun Mikkelistä. Osasta valokuvia museolla on olemassa taustatiedot, mutta useat kuvat kaipaavat vielä lisätietoja.

Mikkelin kaupungin museot ottaa lahjoituksena vastaan lähialueen historiaan liittyvää aineistoa

Kaupunkilaisilla on tilaisuus myös kartuttaa kokoelmaa. Mikkelin kaupungin museot ottaa lahjoituksena vastaan lähialueen historiaan liittyvää aineistoa, tällä hetkellä erityisesti sisällissodan ajalta. Aineisto digitoidaan ja palautetaan takaisin lahjoittajalle. Digitoitu aineisto liitetään osaksi museon kokoelmia.

Lahjoituksia otetaan vastaan tiistaisin kello 11—15. Lahjoistuaika kannattaa varata puhelimitse numerosta 015-194 2424.
Mikkeli topoteekki avautuu yleisölle perjantaina 26.1. kello 12. Pääset sivustolle tästä.