Ilmoittautuminen Mikkelin kansalaisopiston kursseille käynnistyi tänään tiistaina — Tulipalosta kärsineen Tuppuralan koulun tiloihin suunnitellut kurssit siirrettiin Lähemäelle

Kurssit täyttyvät varsinkin tanssissa, käsitöissä ja kielissä. Täydenkin oloisille kursseille kannattaa ilmoittautua, sillä peruutuspaikkoja ilmaantuu aina.

Mari Koukkula

Kuvataidekursseille löytyy myös kysyntää. Kuva vuoden 2017 ikoninmaalauskurssilta.
Kuvataidekursseille löytyy myös kysyntää. Kuva vuoden 2017 ikoninmaalauskurssilta.

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille avautui tiistaina kello kymmeneltä.

Kansalaisopiston oli määrä järjestää syksyn kursseja Tuppuralan koulun tiloissa. Koulun liikuntasali tuhoutui tulipalossa juuri ennen juhannusta, joten kursseja on pitänyt siirtää muualle.

Kansalaisopiston rehtori Matti Laitsaari kertoo, että yhtäkään kurssia ei ole tarvinnut perua tulipalon takia, vaan kaikki saadaan toteutettua. Paikka vain vaihtuu.

— Saamme pidettyä kursseja Lähemäen koululla ja Lähemäki-talolla. Joillain kursseilla kellonaika vähän muuttui, mutta me kyllä infoamme ilmoittautuneita muutoksista.

Netissä ilmoittautumalla pääsee varmemmin kurssille

Ilmoittautumisen painopiste muuttuu vuosi vuodelta enemmän netissä ilmoittautumiseen.

— Se on erittäin suuri etu kurssilaisten itsensä kannalta, koska netin kautta ilmoittamalla saa varmemmin paikan, Laitsaari kertoo.

Vaikka ilmoittautujia on ollut heti alkuun paljon, Laitsaari muistuttaa, että monille kursseille ei tarvitse kiiruhtaa ilmoittautumaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

— Monille kursseille mahtuu vielä pitkin matkaa ja pitkin syksyä voi ilmoittautua.

Varsinkin tanssi-, käsityö ja kielikurssit ovat täyttyneet nopeasti, Laitsaari kertoo.

— Lasten ja nuorten teatteriryhmät tuntuvat kiinnostavan, mutta ne ovatkin taiteen perusopetusta, joissa ollaan sitoutuneesti vuosia opiskelemassa.

— Kuvataiteiden kursseilla on todella hyvin osallistujia. Valokuvaus järjestelmäkameralla, kangaspuilla kutominen, puukkokurssi, puu- ja tekninen työ kiinnostavat. Lasten latinohips -kurssille, jonka järjestämme yhteistyössä Etelä-Savon tanssiopiston kanssa, on erittäin kova kysyntä, Laitsaari luettelee alkuiltapäivän tilannetta.

Venäjän alkeiskurssi on tänä syksynä kiinnostanut selkeästi enemmän kuin viime vuosina. Myös englanti, espanja ja italia ovat houkutelleet ilmoittautujia.

Musiikkiin ilmoittautuminen alkaa tiistaina kello 17.30. Tyypillisesti musiikin yksilökurssit täyttyvät nopeimmin.

Varasijoilta on mahdollista päästä kursseille

Yksi perinteisesti suosituista kursseista on kirjoittajakurssi, kuten tänäkin vuonna.

Rento olo, levollinen mieli -elämäntapavalmennus, ruokakurssit, kahvakuulaus ja kehonhuolto ovat niin ikään suosittuja.

Yhteensä Mikkelin kansalaisopistolla alkaa tänä syksynä 560 eri kurssia, joista reilu 400 Mikkelissä.

Vaikka kurssit näyttäisivät jo täysiltä, varasijoille kannattaa aina ilmoittautua. Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat, joten paikkoja voi hyvinkin vapautua, Laitsaari neuvoo.

— Perumisia tulee aina, joten kannattaa ilmoittautua!

Luetuimmat