Mariinskin baletti palaa Mikkelin musiikkijuhlille 20 vuoden tauon jälkeen

Mariinskin baletti esiintyy kahtena iltana. Juhlien taiteellisen johtajan, kapellimestari Valeri Gergijevin poika Abisal esittäytyy pianistina Mikkelin musiikkijuhlilla ensi heinäkuussa.

Jaakko Avikainen

Valeri Gergijev johtaa ensi kesänä kolme konserttia Mikkelin musiikkijuhlilla.
Valeri Gergijev johtaa ensi kesänä kolme konserttia Mikkelin musiikkijuhlilla.

Mikkelin musiikkijuhlat alkavat keskiviikkona 4. heinäkuuta Mariinskin baletin esiintymisellä. Edellisen kerran Mariinskin baletti esiintyi juhlilla tasan 20 vuotta sitten.

Torstaina vuorossa on juhlien taiteellisen johtajan Valeri Gergijevin pojan Abisal Gergijevin ensiesiintyminen Mikkelissä. Konsertti on resitaali ja se pidetään Mikaelin kamarimusiikkisalissa.

Perjantaina ohjelmassa on toinen balettigaala. Mariinskin baletti esittää otteita suosituimmista balettiesityksistään, kuten Tšaikovskin Prinsessa Ruususesta.

Viikonloppuna runsas ohjelma

Lauantaina juhlitaan Mikaelin ja Martti Talvela -salin 30-vuotista historiaa. Päivä alkaa yleisölle maksuttomalla Martti Talvela -asiantuntijaseminaarilla, ja jatkuu kesällä 2017 yleisöä ihastuttaneen sopraano Pelageja Kurennajan resitaalilla.

Lauantaina juhlitaan Mikaelin ja Martti Talvela -salin 30-vuotista historiaa.

Ilta päättyy Martti Talvelan muistokonserttiin. Se on samalla Martti Talvela -salin 30-vuotisjuhlakonsertti. Konsertin johtaa Valeri Gergijev. Konsertissa kuullaan Debussya ja Straussia.

Sunnuntaina Gergijev johtaa kaksi konserttia. Aamupäivällä Mikaelissa kuullaan Sibeliuksen Pelleas ja Melisande ja Rimski-Korsakovin Sheherazable. Illalla Mariinski-teatterin orkesteri esittää Brucknerin sinfonian No. 8 ja Skrjabinin pianokonserton, jonka solistina on Abisal Gergijev.

Kesän ohjelmisto laajenee vielä yhdellä yleisölle maksuttomalla konsertilla.
Musiikkijuhlien oheisohjelmana Kyyhkylän kartano järjestää sunnuntaina 8.7. Summer Swing -konsertin, jossa esiintyvät Swing Machine ja Dubiel & Prusak, laulusolistina Miili Forsten. Lisäksi Martti Talvela -seminaari saa parikseen korkeatasoisen talousseminaarin. Juhlien aikaan Mikaelissa järjestetään myös Päämajasymposiumi.

Mikkelin musiikkijuhlia vietetään Mikkelissä 4.-8. heinäkuuta.

(Juttua muokattu klo 13.10: Päämajasymposiumin ajankohta poistettu.)