Metsäpolun filosofiaa ja muita filosofisia kirjoja

Eurooppalaisen filosofian seura on julkaissut 15 vuoden ajan omaa niin & näin -kirjasarjaansa.

Vesa Vuorela

Jukka Mikkonen on tutkijana Tampereen yliopiston filosofian laitoksella.

Eurooppalaisen filosofian seura on julkaissut 15 vuoden ajan omaa niin & näin -kirjasarjaansa. Tähän mennessä kirjoja on julkaistu 91. Tuorein niistä on Jukka Mikkosen Metsäpolun filosofiaa.
Eurooppalaisen filosofian seuran niin & näin -julkaisusarjassa ilmestynyt satasivuinen kirja on kompakti tuotos maailmassa, jossa kirjailijat hamuavat teoksiinsa sivuja kuin välimerkkejä. Niukkuuden ei kannata antaa johtaa harhaan — lopun kirjallisuusluettelo on 13 sivun mittainen, joten sisältö tarjoillaan hyvin tiivistetyssä muodossa.
— Kun opetin Tampereella ympäristöestetiikkaa lueskelin angloamerikkalaisia teorioita. Sitä, miten esteettinen kokemus siellä ymmärretään. Suomalainen metsäsuhde on hyvin erilainen. Siitä ristiriidasta syntyi ajatus tästä kirjasta.
— Kun kirjoitan näistä asioista englanniksi kansainvälisissä piireissä, en voi taltioida läpeensä suomalaisia ajatuksia. Niitä on hyvin vaikea saada perille esimerkiksi brittiläisissä ja amerikkalaisissa tutkijapiireissä.

Kirsti Vuorela

Kirsti Vuorela

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet