Ei taaskaan mitään luettavaa? Kyllä on! Mikkelin seutukirjasto käynnisti henkilökohtaisen lukuneuvontapalvelun

Jos lihaksia voi kasvattaa personal trainerin avulla, niin miksei vastaava onnistuisi aivojen kehittämisessä?

Taru Hokkanen

Ei taaskaan mitään luettavaa? Kirjaston hyllyistä on joskus vaikea löytää itselleen sopivaa lukemista. Siksi Mikkelin seutukirjasto on aloittanut lukuneuvontapalvelun.
Ei taaskaan mitään luettavaa? Kirjaston hyllyistä on joskus vaikea löytää itselleen sopivaa lukemista. Siksi Mikkelin seutukirjasto on aloittanut lukuneuvontapalvelun.

Kirjaston hyllymetrejä silmäillessä aktiivisimmallekin lukijalle voi tulla sellainen tunne, ettei sieltä löydy mitään luettavaa. Silloin apuun voi ottaa kirjakoutsin.

Lukuneuvonta on palvelu, jossa kirjastoammattilainen laatii luettelon juuri sinulle sopivasta luettavasta.

Mikkelin seutukirjastossa lukuneuvontapalvelu on käynnistymässä. Palvelu aktivoituu täyttämällä lomake, joko kirjaston nettisivuilla, tai paikan päällä kirjastossa. Lomakkeella kysellään tietoja muun muassa lempikirjoistasi ja siitä, minkälaisista kirjoista et pidä.

Vastaus tulee parin viikon sisällä ja siinä on 5–10 suositusta kirjoista, jotka sinun kannattaisi lukea. Listaus sisältää lyhyen esittelyn kustakin kirjasta.

Kirjastossa voidaan myös poimia lukuneuvojan suosittelemia kirjoja valmiiksi kirjastokassiksi, joka asiakkaan täytyy käydä vain hakemassa. Myös liikkuvat kirjastopalvelut toimittavat kirjakasseja aikataulunsa mukaisiin pop up -kirjastoihin.

Lukuneuvonta ei ole uusi keksintö, esimerkiksi Keski-kirjastoissa eli keskisuomalaisissa kirjastoissa on ollut lukuneuvontapalvelua vuodesta 2018 lähtien. Sinällään lukuneuvonta on jokaisen kirjastoammattilaisen työtä, palveluksi laajennettuna se tuo täsmävinkit kotiin asti, matkapuhelimen tai sähköpostin välityksellä.