Mikkelin ja Pieksämäen lapset ottavat perinteisen varaslähdön itsenäisyyspäivään – Torstaina Mikaelissa ja Poleenissa esimerkiksi kätellään kaupunginjohtajia ja nähdään taikatemppuja

Mikkelissä itsenäisyyspäivän juhlaan on kutsuttu neljäsluokkalaiset ja Pieksämäellä kolmasluokkalaiset.

Vesa Vuorela

99-vuotiasta Suomea juhlittiin Lasten itsenäisyyspäivän juhlassa Mikkelissä vuonna 2016.
99-vuotiasta Suomea juhlittiin Lasten itsenäisyyspäivän juhlassa Mikkelissä vuonna 2016.

Mikkeliläiset ja pieksämäkeläiset lapset ottavat tällä viikolla varaslähdön itsenäisyyspäivän viettoon perinteiseen tapaan.

Mikkelin neljäsluokkalaiset on kutsuttu Lasten itsenäisyyspäivän juhlaan konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin, ja Pieksämäen kolmasluokkalaiset puolestaan pääsevät juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä Kulttuurikeskus Poleeniin.

Molemmat juhlat järjestetään itsenäisyyspäivän aattona 5.12.

Mikkelissä juhlii lähes kuusisataa koululaista

Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa on järjestetty Mikkelissä jo toistakymmentä vuotta. Viime vuoden tapaan lähes 600 alakoululaista opettajineen kokoontuu juhlistamaan itsenäistä Suomea ja samalla opettelemaan juhlakäyttäytymistä torstain juhlamenoissa.

Juhla alkaa kaupunginjohtaja Timo Halosen ja kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannisen kättelyllä.

Tämän jälkeen kuullaan kaupunginjohtajan alkusanat ja nostetaan malja itsenäiselle Suomelle.

Juhla jatkuu Martti Talvela -salissa ohjelmanumeroin. Lavalla kuullaan esimerkiksi Päämajakoulun 4. musiikkiluokkaa kaupunginorkesterin säestyksellä.

Tilaisuuden kruunaa Sirkus Kumiankka, jonka esiintyjät Marko Akkanen ja Aaro Kontio viihdyttävät juhlayleisöä taikashow'n ja diabolotemppujen voimin.

Ohjelman jälkeen juhlijat pääsevät nauttimaan buffet-pöydän juhlakattauksesta ja tanssimaan diskossa.

Pieksämäellä kolmasluokkalaiset kokoontuvat Poleeniin

Pieksämäellä puolestaan kaikki kaupungin kolmasluokkalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää Kulttuurikeskus Poleenissa. Juhla järjestetään torstaina kello 9.15–11.

Virallisten linnanjuhlien tapaan ensin kätellään illan emäntä ja isäntä, kaupunginjohtaja Ulla Nykänen ja opetusjohtaja Timo Tarkiainen.

Tämän jälkeen ohjelmassa on perinteitä noudattaen lippumenot, maljapuhe, ruokaa ja juomaa sekä tanssia.