Eri seurojen ja opiskelijoiden vakuutetaan mahtuvan Saimaa-stadiumille — muita mikkeliläisiä houkutellaan ehkä avoimilla vuoroilla ja kanta-asiakkuudella

Seuroja kannustetaan ottamaan yhteyttä stadiumiin jo nyt. Toimitusjohtajan mukaan Mikkelissä ei ehkä käsitetä, miten paljon käyttövuoroja monitoimihalliin saadaan.

Toimitusjohtaja Timo Welsbyn mukaan Saimaa-stadiumin rakentaminen sujuu ongelmitta. Hän epäilee, ettei moni ymmärrä, miten paljon tilaa valmiissa monitoimihallissa on.
Toimitusjohtaja Timo Welsbyn mukaan Saimaa-stadiumin rakentaminen sujuu ongelmitta. Hän epäilee, ettei moni ymmärrä, miten paljon tilaa valmiissa monitoimihallissa on.

Mikkeliläiset opiskelijat ja seurat mahtuvat hyvin liikkumaan Saimaa-stadiumille. Näin uskoo toimitusjohtaja Timo Welsby aika tarkalleen puoli vuotta ennen Kalevankankaalle nousseen monitoimihallin avajaisia.

Arkipäivisin tiloja ovat sitoutuneet käyttämään hallin omistajat eli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen nuoriso-opisto.

Welsbyn mukaan sitä ei ole murehdittu, miten esimerkiksi Mikkelin lukion ja ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät tilojen käytöstä sopuun.

Lukiolla ei ole omaa liikuntatilaa sen jälkeen, kun Runeberginaukiolla sijaitseva urheilutalo stadiumin valmistumisen myötä puretaan. Lukion yli 700 opiskelijasta jollain ryhmällä on liikuntaa koko ajan.

— Halli on valtava ja tuntikapasiteettia on paljon. Sitä ei ehkä Mikkelissä käsitetä, kuinka paljon tilaa stadiumissa on, Welsby sanoo.

Kaupunki ja ammattikorkea päättävät itse, miten varaavat ja käyttävät vuoroja.

Hinnat korkeammat 

Welsbyn mukaan monitoimihallilla voi olla ruuhkaa ennen kaikkea iltaisin.

Seurat voivat jo hakea vuoroja kevätkaudeksi, joka tosin jää stadiumin valmistumisaikataulun vuoksi tyngäksi. Ensi syksyn vakiovuorot jaetaan keväällä.

— Ensi kevät on seuroille hyvää aikaa testata tiloja ja pohtia sen käyttöä omalta kannalta, Welsby sanoo.

Yhtiö päättää, mitkä seurat saavat mitäkin vuoroja. Welsbyn mukaan on yhteinen tavoite, että ajoista päästään sopuun.

— Kehotamme saman lajin seuroja yhteistyöhön. Kymmenen saman lajin toimijaa ei voi olla tiloissa tiistai-iltana samaan aikaan.

On helppo liikuttaa niitä, jotka jo liikkuvat, mutta entä ne muut.

Stadiumille tulee iso, erilaisiin tiloihin tarvittaessa jaettava monitoimihalli. Pienille seuroille hinta voi olla kynnyskysymys.

Stadiumin vuorot maksavat enemmän kuin julkisella rahalla tuettavat vuorot muualla kaupungissa.

— Toisaalta myös meidän hintojemme täytyy olla kilpailukykyisiä ja seurat voivat isommissa tiloissa tehostaa omaa toimintaansa, Welsby sanoo.

Hän pyytää kiinnostuneita seuroja ottamaan yhteyttä stadiumiin jo nyt.

Avoimia vuoroja?

Welsbyn mukaan koko ajan mietitään sitäkin, miten tiloihin saataisiin liikkumaan niitä kaupunkilaisia, jotka eivät liiku seuroissa.

Stadiumilla on esimerkiksi juoksurata, kaksi kuntosalia ja viihdeliikuntapuisto.
— Voisi olla avoimia vuoroja ja kanta-asiakasrinki. On helppo liikuttaa niitä, jotka jo liikkuvat, mutta entä ne muut. On tärkeää saada mukaan kaikki.