Tietokeskus Muisti jatkaa vielä rahoituksen keräämistä

Sodan ja rauhan keskuksen valmistelua jatketaan Mikkelin kaupungin tuella. Suunnitelmissa on muun muassa joukkorahoitusta sekä kohdennettua markkinointia.

Jaakko Avikainen

Tietokeskus Muistin pääomarahoitus ei ole vielä koossa, mutta Muistilla on opetusministeriön 600 000 euron varaus Päämajatalon muutos- ja saneeraustöihin.
Tietokeskus Muistin pääomarahoitus ei ole vielä koossa, mutta Muistilla on opetusministeriön 600 000 euron varaus Päämajatalon muutos- ja saneeraustöihin.

Mikkeliin suunnitellun Sodan ja rauhan keskuksen Muistin valmistelua jatketaan.
Mikkelin kaupungin kehittämisyhtiö Miksei Oy esittää kaupungille, että kaupunki tulisi mukaan jatkovalmistelun rahoitukseen. Miksei Oy maksaa itse osan kustannuksista.

Mikkelin kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan. Esityslistalla on kaupunginjohtaja Timo Halosen esitys, jonka mukaan kaupunki rahoittaa jatkoa 20 000 euron summalla.
Miksei maksaa loput kaikkiaan 31 000 euron kuluista.

Tietokeskus Muistilla on koossa julkista ja yksityistä rahaa yhteensä 790 000 euroa.

Miksei ja kaupunki perustelevat jatkoa ja sen rahoittamista sillä, että tavoitteena on saada tietokeskushankkeen keskeneräinen rahoitusmalli päätökseen.
Tietokeskuksen ohjausryhmä, jonka puheenjohtaja Halonen on, päätti joulukuun puolivälissä esittää suunnittelun jatkamista.


Päätöksenteossa ei ole erikseen määritelty sitä, kuinka kauan työtä jatketaan. Aikatauluksi on määritelty aika, jolloin ”tärkeimmät rahoituspäätökset saadaan”.

Seuraavaksi on määrä tehdä ”vaikuttamistyötä myönteisten rahoituspäätösten saamiseksi”.
Tämä tarkoittaa vireillä olevien rahoitushakemusten saattamista loppuun, opetus- ja kulttuuriministeriön tuen varmistaminen, rahoituksen sisällyttäminen valtion lisäbudjettiin sekä uutena hankkeena joukkorahoituksen suunnittelu.
Samalla on tarkoitus järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia Muistin tunnettavuuden lisäämiseksi ”tarkennetun viestinnän ja markkinoinnin avulla”.

Uudesta rahoituspotista menee pääosa projektipäällikön ja asiantuntijan henkilöstökuluihin.
Kaupungin ja maakuntaliiton rahoittama Muisti hankkeena päättyi viime vuoden keväällä. Työtä jatkettiin vuodenvaihteeseen saakka.

Tietokeskuksen on tarkoitus kerätä kolme miljoonaa euroa peruspääomaksi. Koossa on julkista ja yksityistä rahaa yhteensä 790 000 euroa.


Olennaista rahoituksessa on se, että keskeisimpiin rahoittajiin lukeutuva Maanpuolustuksen kannatussäätiö ei ole vielä päättänyt omasta rahoitusosuudestaan.