Maanantaina alkavat laajat lakot näkyvät myös Mikkelin seudulla – Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja YTN lakkoilevat kolme päivää

Etelä-Savossa lakoissa on mukana satoja työntekijöitä.

Risto Hämäläinen

Työtaistelutoimet koskevat muun muassa UPM:n vaneritehtaita. UPM:n 
Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Ristiinassa.
Työtaistelutoimet koskevat muun muassa UPM:n vaneritehtaita. UPM:n Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Ristiinassa.

Suomessa alkaa maanantaina joukko harvinaisen laajoja lakkoja.

Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät toimihenkilöt YTN aikovat lakkoilla kolmen päivän ajan 9.–11. joulukuuta. Lakot koskevat teknologiateollisuutta, mekaanista metsäteollisuutta ja kemianteollisuutta.

Etelä-Savossa lakoissa on mukana satoja työntekijöitä.

Teollisuusliiton lakossa ja työsulussa on mukana sahoja sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehtaita. Työtaistelutoimet koskevat muun muassa Versowoodin tuotantolaitoksia ja UPM:n vaneritehtaita, mukaan lukien Versowoodin saha Otavassa ja UPM:n Pelloksen vaneritehtaat Ristiinassa.

Ammattiliitto Pron työnseisaukset koskevat toimihenkilöitä teknologiateollisuudessa, suunnittelu- ja konsulttialalla, kemianteollisuudessa sekä kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa. Lakko ulottuu muun muassa Exel Compositesin Mäntyharjun tehtaaseen

Pro on ilmoittanut työnseisauksesta myös suunnittelu- ja konsulttialalla. Kolmepäiväinen seisaus koskee 11. joulukuuta alkaen esimerkiksi Rejlers Finlandia, jolla on toimisto myös Mikkelissä.

Teollisuusliiton tapaan Pron tavoite on kilpailukykysopimuksen 24 tunnin työajan pidennyksen poistaminen työehtosopimuksista.