Savonlinjalle myönnettiin Avainlippu - liiketoimintajohtaja: "Kriteerien täyttäminen ei ollut erityisen vaikeaa"

Savonlinja on ensimmäinen kaukoliikenteen toimija, jolla on Avainlippu. Avainlipun käyttöoikeus myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Jaakko Avikainen

Liiketoimintajohtaja Kai Honkasen mukaan Avainlipun käyttöoikeuden saaminen on Savonlinjalle luonnollinen askel.
Liiketoimintajohtaja Kai Honkasen mukaan Avainlipun käyttöoikeuden saaminen on Savonlinjalle luonnollinen askel.

Kotimainen bussiyhtiö Savonlinja on nyt Avainlippu-yritys. Liiketoimintajohtaja Kai Honkanen toteaa tiedotteessa, että Avainlippu on luonteva etappi sinivalkoiselle yritykselle.

- Olemme aina liputtaneet kotimaisuuden puolesta, joten meille tämä on erittäin luonnollinen askel.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Avainlipun käyttöoikeuden myöntää hakemusten perusteella Avainlippu-toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Avainlippu on myönnetty tuhansille suomalaisille tuotteille ja palveluille.

- Savonlinja on ensimmäinen tämän kokoluokan bussiyhtiö, jolle Avainlippu on myönnetty. Samalla olemme ensimmäinen kaukoliikenteen toimija, jolla on Avainlippu, toteaa Honkanen.

Honkasen mukaan Avainlippu-kriteerien täyttäminen ei ollut Savonlinjan kohdalla erityisen vaikeaa. Palveluyritysten osalta Avainlippu-säännöissä todetaan muun muassa, että yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa.

Laura Ikävalko