Linnan juhlien kutsut on lähetetty ja ainakin nämä Mikkelin seudulta kotoisin olevat nähdään todennäköisesti presidentinlinnassa — Kerro meille, jos sinäkin olet menossa Linnan juhliin!

Tänä vuonna Linnan juhlien teemana on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

AOP

Antti Häkkänen (kok.) saapui viime vuonna Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Henna Pajulammin kanssa.
Antti Häkkänen (kok.) saapui viime vuonna Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Henna Pajulammin kanssa.

Ensimmäiset Linnan juhlien kutsut ovat tällä viikolla kolahtaneet postilaatikoihin.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutaan perinteisesti suomalaisia veteraaneja ja muita merkkihenkilöitä, esimerkiksi kansanedustajat ja piispoja. Linnassa nähdään siis todennäköisesti pertunmaalainen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), mäntyharjulainen kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) ja ensimmäisen kauden juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen (ps.).

Myös kansanedustajien puolisot pääsevät Linnan juhliin. Keskisuomalaisen mukaan äänekoskelainen kansanedustaja Juho Kautto (vas.) saapuu juhliin kihlattunsa, mikkeliläisen Mervi Pylvänäisen kanssa.

Myös mikkeliläislähtöinen Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn juhlii todennäköisesti linnassa vaimonsa Merja Rehnin kanssa.

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ei viime vuonna ollut kutsuttujen joukossa, sillä juhliin kutsuttiin piispoista vain puolet. Todennäköisesti tänä vuonna hänet kutsutaan taas Linnan juhliin.

Tänä vuonna Linnan juhlien teemana on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio haluavat huomioida henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

Oletko sinä saanut kutsun Linnan juhliin tai tunnetko jonkun, joka on kutsun saanut? Tai oletko lähdössä saattamaan juhliin kutsuttua, kuten esimerkiksi mikkeliläinen Iris Damstén, joka viime vuonna saattoi isovanhempansa Bertelin, 92, ja Katrin, 91, presidentin vastaanotolle?

Kerro meille! Ota yhteyttä Länsi-Savon toimitukseen laittamalla sähköpostia toimitus@lansi-savo.fi, laittamalla Whatsapp-viestiä numeroon 044 0350324 tai soittamalla edelliseen numeroon.