Rompetta palasi kesäksi Pursialaan — Jatkajan löytäminen perinteiselle osto- ja myyntiliikkeelle on osoittautunut vaikeaksi

Neljännesvuosisadan osto- ja myyntiliikettä pitänyt Heimo Pölhö, 71, toivoo, että yritykselle löytyy uusi vetäjä Pienyrityskeskuksen avulla.

Risto Hämäläinen

Heimo Pölhö toimii kesän vanhojen tilojensa päädyssä. 

Eläkkeelle jo kertaalleen jättäytynyt yrittäjä Heimo Pölhö on palannut kesäksi takaisin Pursialaan myymään käytettyä tavaraa Rompetta-yrityksensä kautta. Pölhön mukaan syynä ei ole kaipuu työhön, vaan se, ettei hän ole saanut jäljellä olevia tavaroitaan myytyä.

— Harmittaahan se, mutta kun olen koko ikäni ollut kauppias,
tulen kyllä asiakkaiden kanssa toimeen — ja onhan tässä sosiaalista puolta, 71-vuotias Pölhö sanoo.

Rompetta toimii tutulla paikallaan Pursialankatu 22 D:ssä kesäkauden maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Jatkaja on ollut haussa siitä asti, kun Pölhö eläköityi syksyllä 2016. Silloin Pölhö järjesti kaatopaikalle noin puolet Pursialan 830-neliöisen hallin tavaroista. Mukana oli muun muassa kirjahyllyjä, 15 000 kirjaa ja muita nykyään huonosti liikkuvia tavaroita.

Pölhö myi Pursialassa sijainneen liiketilansa, mutta vuokraa nyt sen päätyä. Keskustassa hänellä on tila Porrassalmenkatu 26:ssa. Sen myynnistä neuvotellaan parhaillaan. Kauppatavara on ollut varastoituna Tuskussa.

Neljännesvuosisadan osto- ja myyntiliikettä pitänyt Pölhö toivoo, että yritykselle löytyy jatkaja Pienyrityskeskuksen avulla. Hän myisi tavarat mieluiten kerralla pois.

Pölhön mukaan Huutokauppakeisari ja muut vastaavat tv-ohjelmat ovat lisänneet alan mielenkiintoa, mutta tavarasta ei voi enää pyytää yhtä paljon kuin ennen.

Kävi kesällä miten vain, Pölhö tietää, mitä hän tekee ensi syksynä. Lokakuusta jouluun hän golfaa taas Espanjassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet