Laura Huhtasaari haastaa rohkeasti istuvan presidentin — Perussuomalaisten presidenttiehdokas ei suostu tuijottamaan galluppien murskalukuja

Kampanjamatka jatkuu Pieksämäeltä Lappiin.

Arja Reinikainen

Satu Yaakov pääsi juttelemaan presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kanssa. Minna ja Ano Turtiainen Juvalta  kertovat seuraavansa tiiviisti ehdokkaansa vaalikampanjaa.

Vaalikampanjan tässä vaiheessa perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ei suostu tuijottamaan galluppeja. Itseään hän pitää ainoana todellisena vaihtoehtona Niinistölle.

Huhtasaari vieraili lauantaina Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin vaalitilaisuudessa Pieksämäellä. Lihasoppaa, glögiä ja joulutorttuja oli varattu parille sadalle, mutta paikalla oli vain muutamia kymmeniä kuulijoita.

— Vaalikampanja on vasta alussa. TV-väittelyiden rinnalla jalkatyö on todella tärkeää, totesi Huhtasaari, joka Pieksämäeltä suuntasi vaalikampanjamatkansa Lappiin.

Suomi takaisin

Huhtasaari pitää kiinni tiukasti valitsemistaan vaaliteemoista. Perustavoite on Suomen ero EU:sta ja samalla rahaliitosta. Hän vaatii myös voimakkaasti rajavalvonnan palauttamista.
Pääteemana on Suomi takaisin.
—Se tarkoittaa, että meidän pitää saada itse päättää omista asioistamme. Meidän pitää pitää ensisijaisesti kantaa huolta omien kansalaistemme ja erityisesti vähäosaisten asioita, korostaa Huhtasaari.

Ainoa vaihtoehto Niinistölle

Yleisön pyynnöstä Huhtasaari ruoti kanssakilpailijoitaan suorasukaiseen tyyliinsä.
Eniten yhteistä hän näki itsellään olevan vasta viime viikolla kisaan liittyneen Paavo Väyrysen kanssa.
— Olemme molemmat EU- kriittisiä ja jopa -vastaisia.
Keskustan Matti Vanhasta Huhtasaari luonnehtii asioiden pyörittelijäksi, joka peesaa istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä.
Itseään Huhtasaari pitää presidentinvaalin ainoana konservatiiviehdokkaana ja arvelee kilpailevansa konservatiivien äänistä Niinistön kanssa.

Vihreiden Pekka Haavisto on Huhtasaaren mielestä ehdokas, joka presidenttinä on valmis perustamaan Suomeen maapallon laajuisen terveys- ja sosiaalitoimiston.
Sosiaalidemokraattien Tuula Haatainen ajaa Huhtasaaren näkemyksen mukaan feminististä ulkopolitiikkaa.
— Ulkopolitiikka ei voi olla sukuopuolisidonnaista. Itse ajan suomalaista ulkopolitiikkaa.

Maanpuolustukseen on panostettava

Vasemmistoliiton Merja Kyllösen ruusuja rajalle -diplomatia ei Huhtasaaren mielestä toimi.
— Maan omaan puolustukseen on panostettava,
RKP:n Nils Torvaldsin arviota itsestään Huhtasaari ei purematta niele.
— Minua perussuomalaisena on pidetty junttina, mutta sivistyneiden puolueena pidetyn puolueen ehdokas on osoittanut oman junttimaisuutensa arvioidessaan minua ehdokkaana, jolla on etupuoli ja sitten takapuoli.