Pieksämäen kaupunki laittoi Naarajärven Siilin koulurakennukset myyntiin – Tilapalvelupäällikkö Jukka Salovainio: "Ne ovat ihan topakasti rasittaneet kuntataloutta"

Kaksi erillistä rakennusta myydään huutokauppasivustolla järjestettävässä nettihuutokaupassa. Huutokaupassa ei määritelty pohjahintaa.

Tanja Rihu

Naarajärven Siilin kaksi yläkoulurakennusta on laitettu myyntiin huutokaupan kautta. Varsinaisen koulurakennuksen huutokauppa päättyy 19. elokuuta ja Taitotalon huutokauppa puolestaan 9. syyskuuta.
Naarajärven Siilin kaksi yläkoulurakennusta on laitettu myyntiin huutokaupan kautta. Varsinaisen koulurakennuksen huutokauppa päättyy 19. elokuuta ja Taitotalon huutokauppa puolestaan 9. syyskuuta.

Pieksämäen kaupunki on laittanut kaksi Naarajärvellä sijaitsevaa entistä koulukiinteistöä myyntiin.

Entiset Siilin koulurakennukset myydään Huutokaupat.com-sivustolla järjestettävässä nettihuutokaupassa.

Huutokaupan kohteina ovat Taitotalona tunnettu, 770-neliöinen rakennus sekä varsinainen koulukiinteistö, joka on 3 773 neliötä. Kohteista Taitotalo on vuokrattu ja koulukiinteistö osittain vuokrattu ja molemmat vapautuvat sopimuksen mukaan. Kummankaan rakennuksen irtaimisto ei sisälly kauppaan.

Varsinaisen koulurakennuksen huutokauppa päättyy 19. elokuuta ja Taitotalon huutokauppa puolestaan 9. syyskuuta.

Koulut ovat rasittaneet topakasti Pieksämäen kaupunkia

Siilin yläkoulu päätettiin lakkauttaa vuonna 2012 Pieksämäen kaupunginvaltuuston päätöksellä, jolloin päätettiin yhden yläkoulun mallista.

Kaksi entistä koulurakennusta on ollut kahdeksan vuotta vajaakäytössä. Se on tietänyt Pieksämäen kaupungille reilusti juoksevia kuluja.

– Ne on ihan topakasti rasittaneet kuntataloutta. En muista lukemia ulkoa, mutta paljon joka tapauksessa. Ne on pitänyt pitää lämpöisenä talvellakin, toteaa Pieksämäen tilapalvelupäällikkö Jukka Salovainio rakennuksista.

Salovainio kertoo, että syy entisten koulurakennusten huutokauppaan juuri nyt on se, että niille ei ole enää tarpeeksi käyttöä.

Ne on ihan topakasti rasittaneet kuntataloutta. — Jukka Salovainio

– Ne ovat olleet vajaassa käytössä koko tämän ajan.

Viime vuosina tiloissa ovat toimineet osan aikaa kansalaisopisto sekä kuntouttava työllistämistoiminta. Salovainio kertoo, että näille toimijoille etsitään korvaavat tilat muualta.

Sen lisäksi Taitotalo on vielä vuodenvaihteeseen saakka koulukäytössä väistötilana. Maaselän koulun purkamisen jälkeen se on toiminut oppilaiden käsityö- ja teknisten töiden opetustilana.

Nettisivuilla jo yli 400 kävijää

Entisille koulurakennuksille ei ole asetettu huutokaupan pohjahintaa. Huutokauppasivustoilla mainitaan, että Pieksämäen kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Salovainio toteaa, että huutokaupan seurauksena rakennuksille tulee markkinahinta.

– Katsotaan sitten, mikä on tilanne huutokaupan jälkeen. Mihin se nousee tai ei nouse.

Rakennusten myynti-ilmoitukset julkaistiin huutokauppasivustolla maanantaina. Tiistai-iltapäiväneljään mennessä rakennuksista kertovilla sivuilla oli käynyt yhteensä jo yli 400 katsojaa.

– Sivuilla on ollut aika paljon porukkaa. Yli 300 kävijää toisessa kohteessa. Onhan se ihan paljon.