Savon radan päivää vietetään maltillisesti koronan takia – Lättähattu kulkee Mikkelin eteläpuolella, Haukivuoren ja Kalvitsan asemat ovat auki

Länsi-Savo kokoaa Savon radan varrella olevista rakennuksista tietoa juttuun, joka julkaistaan myöhemmin. Vastaa kyselyyn ja kerro meille muistojasi vanhoista asemarakennuksista.

Jaakko Avikainen

VR:n työntekijöiden vaatetusta Kalvitsan asemalla.
VR:n työntekijöiden vaatetusta Kalvitsan asemalla.

Lauantaina 3.10. vietetään Savon radan päivää. Koronavirustilanteen takia tapahtuma on pienimuotoinen. Museojuna Lättähattu kulkee Mikkelin eteläpuolella. Lisäksi parilla asemalla on teemapäivään liittyvää toimintaa.

Porvoon Museorautatie ry ajaa Lättähatun Kouvolasta Mikkeliin. Juna tekee Mikkelistä edestakaisen matkan Hillosensalmelle. Kyytiin pääsee myös Mäntyharjusta. Juna ei palaa Kouvolaan. Tarkempi aikataulu ja lippujen hinnat löytyvät täältä.

Haukivuoren aseman odotussali on avoinna yleisölle kello 12–15, ja myös kahvio on avoinna.

Kalvitsan asema ja kahvila ovat avoinna kello 11–16.

Hiirolan, Vuolingon ja Otavan asemilla ei ole tänä vuonna Savon radan päivään liittyviä yleisötapahtumia.

Mikkelin asema on avoinna kello 5.45–21. Pieksämäen asema on avoinna kello 5–19.30, mutta erityisiä teemapäivään liittyviä tapahtumia siellä ei ole.

Myös Savon radan museo Pieksämäellä pysyy suljettuna lauantaina, mutta tiistaina 6.10. museo on avoinna kello 9–11 ja 12–16 vanhusten viikon merkeissä. Sisäänpääsy on ilmainen kaikenikäisille.

Kerro muistosi vanhoista asemarakennuksista

Entisaikaan rautatieasemat olivat tärkeitä kohtaamispaikkoja myös kylillä. Länsi-Savo tekee juttua Savon radan varrella olevista vanhoista rakennuksista Etelä-Savossa. Jos sinulla on rakennuksiin liittyviä muistoja, kuvia tai mielenkiintoista tietoa niistä, vastaa kyselyymme. Saatamme käyttää vastauksia ja kuvia jutussa. Pääset kyselyyn tästä.

Juttua korjattu 2.10. kello 8.44. Lisätty tieto Lättähattu-junan kulkemisesta ja Mikkelin aseman aukioloaika.