Saimaa Stadiumi saavutti lopullisen korkeutensa

Monitoimihallilla juhlittiin perjantaina harjannostajaisia. Rakennustyöt etenevät aikataulussa.

Vesa Vuorela

Monitoimihallin rakennuttamisesta ja toiminnasta vastaa osakeyhtiö, jonka muodostavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto. Rakentamisen kustannusarvio on 18 miljoonaa euroa.

Kalevankankaalle rakentuva Saimaa Stadiumi vietti perjantaina harjannostajaisia. Monitoimihalli on noussut lopulliseen korkeuteensa ja saanut katon suojakseen.
— Yksi virstanpylväs on nyt saavutettu. Ulkokuorista pystyy jo hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään, minkä kokoisesta rakennuksesta on kyse, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.
Welsbyn mukaan hallin rakennustyöt etenevät hyvin.
— Isossa hankkeessa on aina jotakin, joka valmistuu etuajassa tai viivästyy. Sellaisissa tilanteissa täytyy vain kuroa aikataulua umpeen.
Tavoitteena on, että rakennus luovutetaan ensi vuoden helmikuussa. Silloin puitteet ovat valmiit ja sisään aletaan kantaa kalusteita. Virallisia avajaisia vietetään todennäköisesti vasta hiihtolomien jälkeen maaliskuun lopulla.
Ennen avajaisia Stadiumilla riittää töitä. Welsbyn mukaan paljon on jo tehty, mutta vielä enemmän työtä on jäljellä.
— Voiton puolella ollaan varmaan vasta sitten, kun saamme ensimmäisiä käyttäjäkokemuksia siitä, missä olemme onnistuneet ja missä emme. Tällainen projekti ei ole koskaan valmis, vaan hallin on muuntauduttava käyttäjien tarpeiden mukaan.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo