Mikkeliläisyritys Elvera kouluttaa syksyllä itselleen työvoimaa yhdessä Esedun kanssa

Koulutusta järjestetään alan heikon työvoimatilanteen vuoksi.

Kia Toivanen

Elvera aloittaa syksyllä työllistävän koulutuksen yhdessä Esedun ja TE-toimiston kanssa paikatakseen eläköityvän työvoiman aiheuttamaa vajausta.
Elvera aloittaa syksyllä työllistävän koulutuksen yhdessä Esedun ja TE-toimiston kanssa paikatakseen eläköityvän työvoiman aiheuttamaa vajausta.

Mikkeliläinen infrayhtiö Elvera kouluttaa ensi syksynä yhdessä Esedun ja TE-toimiston kanssa yhteensä 20 työntekijää yhtiön omiin tarpeisiin. Taustalla on yrityksessä lähivuosina tapahtuvat eläköitymiset ja työvoiman heikko saanti.

Elveran tiedotteen mukaan yrityksestä eläköityvien ammattilaisten määrä on noin 15 henkilöä vuodessa. Uusien työntekijöiden löytäminen on alalla haastavaa.

— Infrarakennusfirmat aika paljon toisiltamme työllistämme henkilöstöä. Se ei varsinaisesti lisää työvooimaa vaan lisää sen liikkuvuutta. Aika monta vuotta on ollut hiljaista uusien osaajien näkökulmasta, kertoo Elveran toimitusjohtaja Arto Nieminen.

Niemisen mukaan verkkoasentajia koulutettiin aiemmin Juvalla, mutta koulutus on sittemmin lakkautettu vähäisen kysynnä vuoksi. Nyt työntekijöille on kuitenkin taas tarvetta ja koulutusta tarjotaan yhteistyössä ammattiopiston kanssa. 

— Tämä on vaähän sellainen räätälöity monialakoulutus. Esimerkiksi metsäalan henkilökunta tulee opettamaan moottorisahankäsittelyä, miä on vaarallista työtä, jota tavalliset sähköasentajat eivät oikeastaan tee.

Koulutuksen läpäisevät työllistetään

Elveran koulutus alkaa syyskuussa 2019 ja kestää noin neljä ja puoli kuukautta. Toimitusjohtaja Nieminen kertoo, että kaikki koulutuksen läpäisevät on tarkoitus työllistää.

Koulutus on vahvasti käytännönläheistä vaikka myös teoriaa mahtuu mukaan. Harjoittelu koulutuksessa tapahtuu pitkälti työssä oppimalla. Esedun opettajat antavat teoriakoulutusta. Niemisen mielestä tiivis ja käytännönläheinen koulutus on hyvä keino päästä nopeasti työelämään kiinni.

— Teoriajakso yritetään pitää mahdollisimman lyhyenä, koska kaverit, jotka haluavat tehdä käsillään, eivät kauheasti halua penkillä istua, vaan päästä töihin.

Elveran toimii laajalla alueella ympäri Etelä-Savoa ja Kaakkois-Suomea.

Uusimmat uutiset