Hirvensalmen Puulalla kateissa olleet kalastajat on löydetty — yksi kalastaja menehtyi veneen kaatuessa, muut kylmettyivät oltuaan veden varassa kaksi tuntia

Kylmettyneet kalastajat vietiin sairaalaan. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Tuija Pauhu

Kalastajat löytyivät veden varasta. Arkistokuva ei liity tapaukseen. 
Kalastajat löytyivät veden varasta. Arkistokuva ei liity tapaukseen. 

Itä-Suomen poliisi on löytänyt Hirvensalmella kateissa olleet kalastajat Puulan Simpiänselältä. Miesten avovene oli kaatunut uistelureissulla, ja miehet joutuivat veden varaan.

Poliisit löysivät miehet kello 21.54 Komurin saaren länsipuolelta rantavedestä. Kaksi miehistä oli kylmettynyt oltuaan veden varassa reilut kaksi tuntia. Yksi miehistä oli menehtynyt. Menehtynyt mies oli 56-vuotias ja kotoisin Kouvolasta.
Kylmettyneet miehet toimitettiin sairaalaan. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Miehet lähtivät perjantaina kalaan noin kello 14. Heistä tehtiin ilmoitus pelastuslaitokselle kello 20.07. Etsintöihin osallistui poliisin lisäksi järvipelastajat, pelastuslaitos ja puolustusvoimien helikopteri.

Poliisi etsi perjantain aikana myös Savonlinnassa Puruvedeltä Kerimäen ja Kesälahden välistä Hummonselällä kateissa olevaa kalastaa, joka oli liikkeellä pienellä avoveneellä. Miestä ei löydetty illan aikana. Etsinnät jatkuvat lauantai-aamuna.