Iltalehti: Kansanedustaja Ano Turtiainen päätyi avustajavalinnassa harvinaiseen ratkaisuun — Palkkasi kollegansa vaimon

Eduskunnan säännöt eivät kiellä kollegan puolison ottamista avustajaksi. Myös oman vaimonsa voisi halutessaan palkata avustajaksi.

Taru Hokkanen

Ano Turtiaisen eduskunta-avustaja on edustajakollega Olli Immosen vaimo Lutfija Immonen.
Ano Turtiaisen eduskunta-avustaja on edustajakollega Olli Immosen vaimo Lutfija Immonen.

Perussuomalaisten juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen palkkasi eduskunta-avustajakseen edustajakollegansa Olli Immosen (ps.) vaimon, Iltalehti kertoo.

Lehden mukaan kansanedustaja päätyi harvinaiseen ratkaisuun, sillä tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu.

Turtiainen kertoo valinneensa Lutfija Immosen, koska tällä oli aikaisempaa kokemusta tehtävästä.

Immonen toimi James Hirvisaaren avustajana sen jälkeen, kun Hirvisaari erotettiin perussuomalaisista syksyllä 2013. Pesti kesti puolisentoista vuotta.

Turtiainen sanoo totta kai tienneensä, että kyseessä on Olli Immosen vaimo.

– En mä näe, että siitä on mitään haittaa, Turtiainen sanoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa Lutfija Immosta suositeltiin hänelle. Yksi suosittelijoista oli Olli Immonen ja myös Laura Huhtasaari oli suosittelijoiden joukossa.

Jutussa haastatellun eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan eduskunnan säännöt eivät kiellä kollegan puolison ottamista avustajaksi. Myös oman vaimonsa voisi halutessaan palkata avustajaksi.

– Mulla on ollut sellainen käsitys, että omaa vaimoa ei voi palkata. Mutta en kyllä palkkaisi omaa vaimoani, Turtiainen naurahtaa Iltalehdelle.