Mikkeli jatkaa eri yhteistyökumppaneiden kanssa sopimuslinjalla

Taloudellisesti painavin kumppanuussopimus koskee työllistämistoimintaa. Kaupungin vastikkeellista sponsoritukea saavat myös liikunta ja kulttuuri.

Jaakko Avikainen

Mikkelin kaupunki ja musiikkijuhlien kannatusyhdistys jatkavat yhteistyötä.
Mikkelin kaupunki ja musiikkijuhlien kannatusyhdistys jatkavat yhteistyötä.

Mikkelin kaupunki jatkaa kumppanuussopimuksia eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina runsaasta tusinasta sopimuksia, jotka koskevat lähinnä kuluvaa vuotta.

Osa kumppanuussopimuksista on euroissa varsin tuntuvia.

Mikkelin Musiikkijuhlien Kannatusyhdistys ry:llä ja kaupungilla on ollut kumppanuussopimus. Viimeisin sopimus on koskenut vuosia 2019–2020. Sopimuksen taloudellinen arvo on 90 000 euroa vuotta kohden.

Uusi sopimus tehdään vuosille 2021–2022. Kuluva vuosi on tapahtuman merkkivuosi. Kaupunki on ollut tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Toimintakeskuksen ja kaupungin välinen sopimus vuosille 2020–2021 on hyväksytty vuoden 2019 lopulla. Sopimuksen taloudellinen arvo on 1,5 miljoonaa euroa.

Nyt vahvistettu sopimus koskee kuluvaa vuotta. Kyse on pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen tähtäävästä työllisyydenhoidon sopimuksesta.

Kaupungin ja toimintakeskuksen työllisyyssopimuksen arvo on 1,5 miljoonaa euroa.

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistyksellä Mikkellä ja kaupungilla on ollut voimassa kumppanuussopimus. Sopimuksen taloudellinen arvo ollut 50 000 euroa vuositasolla. Uusi sopimus kattaa kuluvan vuoden.

Samoin jatkuu yhteistyö torikauppiasyhdistyksen kanssa.

Sopimus Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston Säätiön kanssa on myös voimassa ensi vuoden.

Sopimuksen taloudellinen arvo on 152 000 euroa vuodessa.

Kaupunki jatkaa kumppanuutta myös kesäyliopiston kanssa. Sopimuksen arvo seuraavalle kahdelle vuodelle on 36 500 euroa vuodessa.

Kaupungin mukaan kesäyliopistotoiminta tukee kaupungin osaamisstrategiaa. Ilman kaupungin sopimusyhteistyötä kesäyliopiston toiminta olisi olennaisesti pienimuotoisempaa.

Liikunnan ja urheilun puolella kaupunki tekee sopimukset muun muassa Ravirata Oy:n, Mikkelin Palloilijoiden, Lady Bouncers ry:n ja Mikkelin Hiihtäjien sekä Etelä-Savon liikunnan kanssa.