Mikkeliläinen nuori mies rajussa nokkakolarissa Valtatie 13:lla — "Turvavyö ja turvatyynyt ovat pelastaneet autossa olevien henget"

Jaakko Avikainen

Valtatie 13:lla on tapahtunut illan suussa kahden henkilöauton nokkakolari.
Valtatie 13:lla on tapahtunut illan suussa kahden henkilöauton nokkakolari.

Valtatie 13:lla on tapahtunut kahden henkilöauton nokkakolari Uusi Ristiinan tiellä Sattilantien risteyksestä 3,7 kilometriä Ristiinan suuntaan hieman ennen kello seitsemää illalla.

Mikkelin suunnasta tulleessa henkilöautossa oli kuskina 1991 syntynyt, lappeenrantalainen mies, jonka kyydissä oli 1990 syntynyt lappeenrantalainen nainen.

Ennen niin kutsuttua Löydön suoraa mäennyppylän takaa tuli yllättäen Ristiinan suunnasta henkilöauto, joka ajoi väärää kaistaa.

Ristiinan suunnalta tulleessa autossa oli ainoastaan kuski, vuonna 1999 syntynyt mikkeliläinen mies.

Väistämisyrityksestä huolimatta autot törmäsivät suoraan toisiinsa. Toinen auto ajautui ulos tieltä, toisen jäädessä tielle.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, miksi Ristiinasta tullut auto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle. Hän ei ollut ohittamassa muita autoja ennen törmäystä. Tapahtumapaikalla on ohituskielto molempiin suuntiin.

Kaikki onnettomuuden osalliset loukkaantuivat, joista kaksi vakavasti. Heidät on toimitettu sairaalaan.

Onnettomuuspaikka oli hetken aikaa poikki, mutta nyt liikenne sujuu normaalisti. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Rikoskomisario Pekka Gavrilov kertoo sunnuntaiaamuna, että onnettomuuden syytä selvitellään edelleen ja esitutkinta on kesken.

— Syytä siihen (miksi toinen auto ajautui vastaantulevien kaistalle) ei ole toistaiseksi selvinnyt. Se on tutkinnan alla.

Gavrilov toteaa, että turvavyö ja turvatyynyt ovat todennäköisesti pelastaneet autoissa olevien henget.

— Ilman niitä olisi käynyt huonosti. Nyt kenenkään vammat eivät ole hirvittävän pahoja, eikä kukaan ole hengenvaarassa.

Autot ovat kuitenkin menneet huonoon kuntoon.

Onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahden vamman tuottamisena.

Juttua päivitetty kello 20.25. Lisätty onnettomuuden tarkempi sijainti. Kello 20.42 ja 21.58 lisätty uutta tietoa. Juttua on täydennetty rikoskomisari Pekka Gavrilovin haastattelulla 14.7. kello 8.41. ja muutettu otsikkoa. Juttuun korjattu rikosnimikkeen  "vamman tuottamisena" sijalle "kahtena vamman tuottamisena" 14.7. kello 10.30.