Juva vaatii Rantasalmelta kymmenien tuhansien eurojen korvauksia — Lue, mistä on kyse!

Juvan kunnanhallitus päätti tällä viikolla vaatia 74 410 euron vahingonkorvausta Rantasalmen kunnalta saamatta jääneen avustuksen takia.

Timo Seppäläinen

Rantasalmi ja Juva ovat kiistelleet siitä, kenen syytä on se, ettei Juva saanut avustusta hissin rakentamista varten.

Juvan kunnanhallitus päätti tällä viikolla vaatia 74 410 euron vahingonkorvausta Rantasalmen kunnalta, koska Juva ei saanut vuonna 2010 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:lta avustusta hissin rakentamiseen Tirrolantielle.
Juvan kunta osti siihen aikaan teknisen toimen palvelut Rantasalmen kunnalta. Siksi Rantasalmi oli Juvan kunnan mielestä vastuussa rakennushankkeesta.

Juva rakensi Tirrolantien taloon Juvakodin remontin aikaiset siirtymätilat. Juvan perusturvalautakunta toivoi syyskuussa, että työt Tirrolantiellä aloitettaisiin lokakuussa ja että avustusta haetaan hissin rakentamista varten.
Valtuusto hyväksyi määrärahamuutoksen hanketta varten marraskuussa.

Avustushakemus tuli kuitenkin Juvan kunnanjohtajan Heikki Laukkasen allekirjoitettavaksi vasta marraskuun 26. päivä. Epäselvyyttä on siitä, mikä hakemuksen laatimisessa kesti ja kenen tehtävä se oli.
— Rakennushanke alkoi jo 17. marraskuuta, ja Juvan kunnasta paperit lähtivät ARA:lle vasta 8. joulukuuta, kertoo Juvan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Hänninen (kesk.).

ARA oli pyytänyt helmikuussa 2011 Juvan kunnalta lisää asiakirjoja, joita ei koskaan toimitettu. Hännisen mielestä Rantasalmen olisi pitänyt toimittaa asiakirjat.
Rantasalmen kunnan hallintopäällikkö Harri Korhosen Juvan kunnalle antaman selvityksen mukaan ARA teki alustavan avustusvarauksen hissikohteelle helmikuussa 2011.

Varauksen ehdoissa oli mainittu, ettei rakennustöitä voi aloittaa ennen kuin ARA on tehnyt lopullisen avustuspäätöksen. Tirrolantien hissi oli kuitenkin paikallaan jo helmikuussa 2011.
Rantasalmi siis ilmeisesti katsoi asiakirjojen toimittamisen olevan jo myöhäistä.
ARA:n Hissi — Esteetön Suomi 2017 -hankkeen hankepäällikkö Tapio Kallioinen sanoo, että lopullinen avustuspäätös on lähtökohtaisesti saatava ennen töiden aloittamista, ellei hakija ole hakenut ennakkoon lupaa aloittaa töitä ennakkoon perustellusta syystä.
Kallioisen mukaan avustustapaukset käsitellään kuitenkin yksittäisinä.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo