Kirkonkylän koulun remontin lopetus johti laajaan selvitykseen: Mäntyharju käy kaikki koulut läpi juurta jaksain kahdessa kuukaudessa

Tilatarpeet on tarkoitus käydä läpi ja kuntalaisetkin kuunnella.

Mikko Kontti

Kirkonkylän koulu Mäntyharju
Kirkonkylän koulu Mäntyharju

Mäntyharjun Kirkonkylän koulun tilaratkaisut ja laajemminkin kouluverkon tilatarpeet käydään läpi tämän ja ensi kuun aikana.
Aikataulu on tiukka, ja selvitettäviä asioita on paljon, sanoo sivistyslautakunnan puheenjohtaja Panu Karjalainen (kok.).

— Erinomaisen hankalasti vielä budjetin valmistelu ajoittuu samaan aikaan.

— Tarkoitus olisi saada tarvekartoitus valmiiksi tämän kuun loppuun, ja jos tekniselle puolelle tulee laskettavaa eri vaihtoehdoista ja aikatauluista, se tapahtuisi marraskuun aikana, kaavailee Karjalainen.

Hän toteaa, että kunnanvaltuuston velvoittamalla aikataululla saattaa tulla kiire, mikäli esimerkiksi saneeraustarpeita pitää arvioida.

Tiistaina kokoontunut sivistyslautakunta päätti valtuuttaa vt. sivistysjohtajan kokoamaan selvitystyöryhmän, jonka tehtävänä on kerätä tarvittavaa tietoa tilaratkaisuvaihtoehdoista.
Selvitystyöryhmän kontolla on muun muassa laskea oppilasennusteet kouluittain vuoteen 2026 saakka sekä arvioida väestöennusteita, tilatarpeita, tilaratkaisuja ja tulevaisuuden oppimisympäristöjä. Myös kunnan koulujen palveluverkkoon liittyviä arvoja pitäisi punnita tilaratkaisuja tehtäessä.

Sivistyslautakunnassa selvitystyöhön on tarkoitus palata 3. joulukuuta, jonka jälkeen seuraa hallitus- ja valtuustokäsittelyt.

— Vanhemmille ja muille aiheesta kiinnostuneille järjestetään kuulemistilaisuuksia ennen päätöksiä.

Mäntyharjun kunta päätti käydä juurta jaksain läpi kouluverkkoaan sen jälkeen, kun ensin oli päätetty lopettaa Kirkonkylän koulun saneeraus- ja laajennusurakka kustannusten noustua ennakoidusta.