Poliisi vahvistaa: Kuortin tapauksessa kyseessä henkirikos, neljä miestä otettu kiinni, kuollut mies löytyi paikalta — Länsi-Savon tietojen mukaan paikalta viety pakettiauto kuuluu lahtelaiselle yritykselle

Syy, miksi ryhmä päätyi Pertunmaalle, on vielä poliisin tutkittavana. Poliisi selvittää, kuljetettiinko vainaja paikalle valkoisella pakettiautolla.

Tomi Tiilikainen

Puolustusvoimien väki valvoi aluetta perjantaiaamuna.
Puolustusvoimien väki valvoi aluetta perjantaiaamuna.

Poliisi vahvistaa tiedotteessaan, että Pertunmaan Kuortin tapauksessa on kyseessä henkirikos. Paikalta löytyi kuollut mies.

Henkirikos tuli ilmi torstai-iltana. Tapahtumapaikaksi on poliisin tutkinnassa selvinnyt Keski-Suomen Leivonmäellä sijaitseva yksityisasunto. 

Rikoksen tutkintavastuu on siirtynyt Itä-Suomesta Sisä-Suomen poliisilaitokselle.

Rikoksen epäillään tapahtuneen keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Uhrin henkilöllisyyden selvittäminen on vielä kesken. Poliisi ei ota kantaa henkirikoksen tekotapaan.

Poliisi otti torstai-iltana kiinni neljä miestä tapaukseen liittyen. Kolme otettiin kiinni Kuortissa, yksi myöhemmin Joutsassa. Heidän kuulustelunsa on aloitettu perjantaina.

Ilta-Sanomien mukaan neljästä kiinniotetusta miehestä kolme asuu Joutsassa. 37-, 25-, ja 24-vuotiailla miehillä, samoin kuin 30-vuotiaalla kiinniotetulla jyväskyläismiehellä on entuudestaan rikostaustaa. Jyväskyläläismies on tuomittu käräjillä useasti erilaisista rikoksista. Kaksi miehistä on syyllistynyt myös törkeisiin pahoinpitelyihin. 

Myös uhrilla, 35-vuotiaalla joutsalaismiehellä, on rikostaustaa. 

Helsingin Sanomien mukaan tapausta tutkitaan murhana. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Hänninen kertoo HS:n uutisessa, että sekä epäillyt että uhri ovat joutsalaisia.

Uhri löytyi liikenneaseman takapihalta

Uhri löytyi Kuortista, ABC-aseman piha-alueen takapihalta.

Tutkinnanjohtaja Timo Hänninen ei ota kantaa siihen, miksi teosta kiinni otetut ja uhri olivat Pertunmaalla.

— Se on asia, joka selviää tutkinnan aikana, sanoo Hänninen Länsi-Savolle.

Tapauksen tutkinta jatkuu nyt epäiltyjen ja todistajien kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.

Mikko Kontti

Kuortin ABC-liikenneaseman takana oleva alatie oli perjantaiaamuna eristetty poliisin nauhoilla.

Poliisi jatkoi teknistä ja muuta taktista tutkintaa paikan päällä Kuortissa vielä perjantaina, mutta se saatiin päätökseen jo aamupäivällä.

Liikenneaseman alueesta osa oli eristetty, mutta eristys on nyt purettu.

Poliisi pyytää ilmoittamaan asiaan liittyvistä havainnoista numeroon 050 456 0471 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi

Poliisi tutkii pakettiauton osuutta

Poliisi sai asiasta tiedon torstaina noin kello 17. Illan aikana tekoon liittyneet henkilöt otettiin kiinni Pertunmaalla.

Hännisen mukaan pidätystilanteesta ei aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Mikko Kontti

Alueelta kuljetettiin aamuhämärissä pois valkoinen pakettiauto.

Poliisi tiedotti myöhään torstai-iltana tutkivansa vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta Pertunmaan Kuortissa.

ABC-liikenneaseman takana, aseman itäpuolella oleva rekkojen tankkausalueelle vievä noin 100 metrin mittainen alatie oli aamupäivään asti eristetty poliisin nauhoilla.

Paikalla oli aamulla kymmenkunta puolustusvoimien henkilökuntaan ja varusmiehiin kuuluvaa henkilöä valvomassa aluetta.

Noin 7.15 rajatulta alueelta vietiin hinausautolla pois valkoinen pakettiauto.

Länsi-Savon tietojen mukaan auto kuuluu pienelle lahtelaiselle yritykselle. Toimitus yritti tavoittaa toimitusjohtajaa, mutta ei onnistunut.

Hännisen mukaan auton osuutta tapahtumiin selvitellään muun muassa teknisen tutkinnan kautta. Tutkimuksilla selvitetään muun muassa sitä, onko vainajaa kuljetettu autossa.

— Moni muukin autoon liittyvä seikka on ehkä merkityksellinen asiassa, mutta vielä tässä vaiheessa ei pystytä sanomaan, mitä ne ehkä ovat. Se selviää tutkinnan kautta.

Juttua tarkennettu kello 12.14 ja 13.04 tutkinnanjohtajan kommenttien pohjalta. Lisätty lainaus Helsingin Sanomista kello 15.38.

Juttua päivetty 20.10. kello 10.43 Ilta-Sanomien tiedoilla.